Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’Audiència de Lleida considera responsables civils la Fundació Juvanteny i la Generalitat en el cas Castelldans

Els recursos presentats per les asseguradores han quedat desestimats, la qual cosa confirma la interlocutòria emesa al juny pel Jutjat d’instrucció número 2

Castelldans, societat, pederàstia, Generalitat, Fundació Juvanteny
Entrada del domicili del presumpte pederasta de Castelldans. (Foto: El Punt Avui)
L’Audiència de Lleida ha desestimat el recursos presentats per la Fundació Juvanteny i les asseguradores Mussap i Segurcaixa Adeslas a la interlocutòria emesa el 27 de juny de 2014 pel Jutjat d’instrucció número 2 de Lleida, en què es consideren responsables civils del cas Castelldans la Fundació Concepció Juvanteny i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que depèn de la Generalitat.


L’Audiència confirma així la interlocutòria del jutge instructor que els reclamava, juntament amb l’acusat, una fiança de 448.000 euros per assegurar les posibles indemnitzacions que se’n puguin derivar a las víctimes que durant anys van patir els abusos del presumpte pederasta, David Bonet, de 51 anys. I és que era el presumpte autor de dotze delictes, entre els quals, abusos sexuals a set menors de 13 anys que tenia en acollida i tinença de material pornogràfic. Per tots els delictes, el processat, que ara es troba en presó provisional, podria enfrontar-se a una pena de 77 anys de presó.

Així, doncs, el jutge també considera responsables civils la Fundació Concepció Juvanteny i a la DGAIA. En el primer cas, perquè es tractava de la Fundació que s’havia de fer càrrec del seguiment al suposat pederasta, i els abusos no es van detectar en cap dels controls que se li van fer. I en el segon cas, perquè va ser la Generalitat qui va concedir la tutela per tenir menors en acollida a l’acusat. Malgrat que la Fundació i les asseguradores de les institucions van recórrer aquesta decisió, l’Audiència ha desestimat els recursos.

El cas del suposat pederasta de Castelldans es va destapar el juliol de 2013. El detingut acollia menors des de l’any 1997. Aquest cas va obligar al Departament de Benestar Social i Família a donar explicacions. A més, es creu que alguns dels menors van patir abusos durant vuit i deu anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat