Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El jutge exigeix que els pares de Nadia entreguin el passaport de la filla i planteja prendre mesures civils

La mare confessa que no sabia que la seva filla anava a curanderos i no a Houston

Fernando Blanco
Demanen que els pares de Nadia entreguin el seu passaport. (Foto: Arxiu)
El magistrat d'instrucció 1 de la Seu d'Urgell ha exigit el passaport de Nadia Nerea, la menor d'11 anys d'Organyà protagonista de la campanya fraudulenta promoguda pel seu pare per recaptar diners sobre presumptes operacions a Houston (EEUU) amb l'objectiu d'allargar la vida de la petita. Tanmateix, el jutge ha enviat un requeriment a Fiscalia per preguntar si considera oportú adoptar mesures civils en la causa, la qual cosa podria incloure mesures sobre la tutela de la menor fins tractar aspectes sobre la manutenció, residència, comunicació, tractaments mèdic, assegurar l’educació d’un menor....

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres en un comunicat, han exigit als pares que entreguin el passaport de la menor per evitar que se l'emportin fora del país.

El jutge també ha reiterat la petició als pares d'entregar la informació mèdica sobre la nena, que ells asseguren que pateix la malaltia genètica tricotiodistrofia, així com d'altres documents relacionats amb el cas.

La mare desconeixia que Nadia anava a curanderos

En una declaració telefònica a Antena 3, Margarita Garau, mare de Nadia, ha afirmat que "no volíem enganyar ningú" i que en tot moment s'ha fiat del seu marit tot i que no li donava explicacions dels metges. La mare ha explicat que el seu marit no li havia dit que portava a la menor a curanderos i no a Houston perquè ell sabia que ella no creia en aquests curanderos. En aquest sentit, la mare de Nadia ha lamentat els fets i assegura que han estat tornant tots els diners fins que s'han bloquejat els seus comptes.

Cal recordar que el titular del jutjat va ordenar aquest passat dilluns el bloqueig dels comptes bancaris del pare que dos dies abans, quan va sortir a la llum la presumpta estafa als mitjans de comunicació, havia anunciat que tornaria els diners recaptats als donants que ho reclamaven.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat