Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida demana a Ros que es voti sobre els noms franquistes dels carrers

La formació envia un requeriment formal a l’alcalde en el qual li reclama que compleixi la moció presentada per CiU el mes de gener

Crida per Lleida, Pau Juvillà, Francesc Gabarrell, Impost sobre Béns Immobles
Els dos regidors de la Crida per Lleida. (Foto: Arxiu)
La Crida per Lleida–CUP ha registrat un requeriment dirigit al paer en cap, Àngel Ros, perquè incorpori en l’ordre del dia del proper Ple de la Paeria (23 de desembre) la substitució del nomenclàtor franquista en compliment d’una moció presentada per CiU.

La formació al·lega que el passat 29 de gener, en el Ple de la Paeria, es va aprovar una moció –amb els vots en contra de la Crida i ERC– per iniciar la revisió del nomenclàtor a través d’un comitè d’experts "que elevaria al Ple el seu dictamen".

D’aquesta manera, el comitè d’experts va emetre el citat dictamen el juny passat amb una relació de vuit noms objecte de substitució: avinguda Alcalde Areny, carrer Alcalde Montanya, carrer Alcalde Sangenís, carrer Lluís Besa, carrer Juan Manuel Nadal Gaya, avinguda Alcalde Recasens, carrer Germans Recasens i Carrer Carmelo Fenech.

En la darrera Comissió de Carrers, la Crida i ERC van demanar elevar el dictamen dels experts al Ple. La Comissió va acordar traslladar l’expedient a l’alcalde.

La Crida empara la demanda per retirar els carrers amb la Llei de memòria històrica (52/2007), l’article 54.1 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya per "vetllar pel coneixement i manteniment de la memòria històrica" i la Llei 13/2007 del Memorial Democràtic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat