Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida constitueix per primera vegada un Consell Municipal per lluitar contra la LGTBIfòbia a la ciutat

Aquest nou ens es crea atenent la moció promoguda per l’associació Colors de Ponent i va ser aprovada per unanimitat en el Ple municipal

LGTBI, bandera, balcó, Ajuntament de Lleida
El Consell es crea atenent la moció promoguda per l’associació Colors de Ponent i que va ser aprovada per unanimitat en el Ple municipal. (Foto: Arxiu)
Aquest dijous s’ha constituït el Consell Municipal pels Drets de les Persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals i Queer i contra la LGTBIfòbia de la ciutat de Lleida. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, presideix aquest nou ens que es crea atenent la moció promoguda per l’associació Colors de Ponent i que va ser aprovada per unanimitat en el Ple municipal.

El passat Ple d’abril de 2016 es va acordar, per unanimitat,  la creació d’un Consell Municipal pels Drets de les Persones LGTBIQ i contra la LGTBIfòbia, atenent la moció promoguda per l’associació Colors de Ponent, amb l'objectiu de garantir la visibilitat i la implementació de la Llei per eradicar la LGTBIfòbia a la ciutat de Lleida. La diversitat sexual i afectiva de la nostra societat complexa fa necessari continuar realitzant accions per sensibilitzar la ciutadania en la no discriminació per raons d’orientació sexual. 

Entre els objectius fonamentals d'aquest Consell destaca dur a terme funcions de consulta i assessorament en aquells àmbits i departaments municipals que ho sol·licitin i fer propostes d'actuació en temes de competència municipal que afavoreixin la visibilització i sensibilització entorn a la diversitat afectiva i sexual com una eina de convivencia.

El Consell Municipal pels Drets de les Persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals i Queer i contra la LGTBIfòbia de la ciutat de Lleida esdevé l’òrgan de participació de la ciutadania en aquells àmbits d’activitat pública municipal que afectin o es refereixin a les persones LGBTIQ de Lleida, amb funcions de consulta, assessorament i elaboració de propostes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat