Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El personal de la UdL convocarà una consulta sobre el Consorci Sanitari abans de final d'any per decidir la seva postura

La Federació d'Associacions de Veïns denuncia la falta d'informació per part del Departament de Salut i anuncia la seva participació en la manifestació de dissabte

Consorci Sanitari, Ple, Marea Blanca
Imatge de l'últim Ple celebrat a l'Ajuntament de Lleida, on manifestants van mostrar el seu rebuig en contra del Consorci Sanitari. (Foto: Arxiu)
El consorci sanitari segueix causant malestar davant de la falta d’informació i les desavinences que existeixen entre els partidaris i els que estan en contra de la seva execució. Ara és el personal de la UdL qui vol convocar una consulta sobre el Consorci Sanitari abans de final d’any.


El dijous passat, el personal de la UdL va mantenir una reunió amb el rector, Roberto Fernández, per traslladar-li la petició que sotmetés a un debat i posterior consulta entre tota la comunitat universitària l'adhesió, o no, de la UdL al Consorci Sanitari. El rector els va manifestar que no tenia cap inconvenient obrir un debat i rebre els comentaris que escaiguessin, però que no creia oportú crear el precedent de consultar a la comunitat universitària els afers propis dels òrgans de govern, atès que ell creu en una democràcia representativa i no en un model de democràcia participativa.

Malgrat “insistir que la consulta no seria un fet constant, sinó només en casos especialment transcendentals com el que ens ocupa”, el rector els va confirmar que ell “no promourà cap consulta ni referèndum”, segons han explicat els agents socials de la UdL.
 
Durant les pròximes setmanes, es continuarà el debat a la universitat amb l'organització d'una nova taula rodona, així com a través de les llistes de correu, on tothom que vulgui i pugui exposarà les seves opinions per poder culminar amb una consulta a tota la comunitat abans de final d’any.
 
La Federació de Veïns, en contra del Consorci
 
La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) va fer pública ahir la seva oposició al Consorci Sanitari i va anunciar que els representants veïnals participaran en la manifestació d'aquest dissabte, organitzada per la Marea Blanca de Lleida. 

Els veïns es van queixar de la falta “absoluta d’informació” que tenen sobre l’ens per part del Departament de Salut i van demanar saber que serà, com el volen dur a terme i quines són les motivacions que l’han impulsat, i no per la informació que difon el col·lectiu de Marea Blanca. A més, van opinar que el sistema sanitari actual funciona correctament i que no creuen necessari cap canvi. A banda, es van oposar a que el consorci es regeixi pel dret mercantil en lloc de pel dret administratiu perquè no hi hagi corrupció.

Van denunciar també que els treballadors sanitaris perdran flexibilitat per moure’s pel territori català i es van mostrar reticents amb la participació de l’IRB Lleida, ja que creuen que pot servir com a porta d’entrada perquè l’activitat privada substitueixi a la pública a través del finançament dels projectes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat