Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Vuit propostes opten a la reconstrucció de l’església de Rosselló

El projecte guanyador es donarà a conèixer el 15 de desembre, després que els tècnics estudiïn les opcions

església, campanar, esfondrament, Rosselló
L'església de Rosselló, moments després de la caiguda del seu campanar. (Foto: Arxiu)
L'Ajuntament de Rosselló ha acollit aquest dimecres una reunió en què s'han obert les pliques dels projectes que opten a la reconstrucció de l'església de Rosselló. Són vuit propostes d'estudis d'arquitectura que s'han presentat sota pseudònim i que ara hauran d'estudiar els tècnics del Bisbat de Lleida, l'Ajuntament de Rosselló, la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat. Està previst que es reuneixin el 12 de desembre i elaborin un informe que presentaran el 15 de desembre en una reunió on assistiran els representants de les quatre administracions. El mateix dia s'escollirà el projecte guanyador.

Les propostes han d’incloure dues fases d’obres. La primera, amb un pressupost de 117.000 euros, ha de contemplar el cobriment del sostre del temple i assegurar-ne el seu ús. La segona fase inclou la proposta per reconstruir el campanar, que es va esfondrar el 29 de gener d’aquest any. A nivell pressupostari pot suposar uns 60.000 euros si s’usen materials senzills o fins a 700.000 euros si es pretén aixecar un campanar igual.

Precisament el pressupost és un dels problemes amb què compta el projecte ja que, de moment, només la Generalitat ha confirmat que destinarà 23.000 euros per a la primera fase de tancament de l’església.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat