Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Després d'anys de reivindicació, Ivars d'Urgell ja pot estrenar el nou consultori mèdic

El pressupost total és de 772.181 euros i la Diputació de Lleida ha assumit el 95% del finançament

consultori mèdic, Ivars d'Urgell, Joan Reñé,
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'obra. (Foto: Diputació de Lleida)
Ivars d'Urgell ha inaugurat oficialment aquest dimecres el nou consultori mèdic, que està previst que entri en funcionament la pròxima setmana. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'obra i ha destacat que aquesta ''pretén dignificar el servei que a nivell professional sempre s'havia donat de forma excepcional'' però l'equipament no reunia els requisits mínims per a les necessitats dels veïns. El consultori ha comptat amb un pressupost de primera fase de 710.961,48 euros i ha estat finançat al 95% per la Diputació de Lleida. Els treballs es van iniciar al febrer de 2015 a l'edifici de les antigues escoles i la seva ubicació va generar certa polèmica al municipi. Segons l'alcaldessa, Montse Coma, les noves instal·lacions evitaran desplaçaments de molts veïns al CAP de Mollerussa.

Reñé ha explicat que el consultori mèdic d’Ivars d’Urgell és el resultat del compromís de la corporació en l’àmbit de la salut pública, que inclou tant la millora dels equipaments dels petits municipis i com l’aposta per la xarxa hospitalària de la demarcació. El nou centre d'Ivars forma part de la xarxa de setze que des de 2011 ha posat en marxa la Diputació de Lleida arreu del territori i en les properes setmanes està previst que també s'inaugurin al Pla d'Urgell els de Linyola i el Palau d'Anglesola.

El president també ha elogiat la ''responsabilitat i convicció'' de l'alcaldessa i l'equip de govern a l'hora de decidir la ubicació del consultori, que al seu dia va generar polèmica per fer-se a les antigues escoles i un grup de veïns les volia protegir, de manera que fins i tot es va iniciar un procediment judicial per mirar d'evitar l'obra.

Per la seva banda, Montserrat Coma ha explicat que el consultori millora qualitativament el servei ja que abans les metgesses havien d'atendre els veïns mentre se sentia el soroll de fora i quan plovia hi havia problemes amb goteres.

El nou consultori mèdic consta d’una recepció, una sala d’espera, una sala de tractaments, dues consultes, una tercera d’infermeria i tots els serveis i espais de manteniment, higiene i magatzem necessaris per aquest tipus de centres.

Les noves instal·lacions suposen per a Ivars d’Urgell un abans i un després perquè guanyen en espai i especialització.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat