Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Ple de la Paeria aprova el pressupost per al 2017 amb el suport del PSC, C's i PP

Els comptes ascendeixen a 170,5 milions d'euros, un 8,68% més que els de l'actual exercici, i finalment la tarifa de l'aigua no s'incrementarà

Ple, Ajuntament de Lleida, Paeria,
L'Ajuntament de Lleida ha aprovat el pressupost per al 2017. (Foto: Arxiu)
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat el pressupost per al 2017 amb els vots favorables de l'equip de govern del PSC i dels grups del PP i C's, mentre que la resta de l'oposició l'ha rebutjat. Aquests comptes ascendeixen a 170,5 milions d'euros, un 8,68% més que els de l'actual exercici, dels quals 10 milions corresponen a inversions.

L'alcalde, Àngel Ros, ha destacat el "caràcter social" del pressupost, mentre que CiU, ERC i la Crida han criticat que no s'hagi acceptat cap de les seves esmenes i el Comú ha qualificat els comptes d'"il·legals i irrealitzables". 

La regidora de CiU Rosa Mari Salmeron ha afirmat que els comptes fan unes previsions de despesa “poc ajustades a la realitat” i, en aquest sentit, ha reclamat un “control rigorós de la despesa”. 

El president del grup republicà, Carles Vega, ha qualificat l’actitud del govern del PSC de “postveritat” i “postcompromís” i ha criticat la pèrdua de valor de la rúbrica de l’alcalde, ja que el pressupost no inclou cap dels vuitanta incompliments de l’acord de pressupost del 2016 i d'altres propostes aprovades en les comissions. Ha afegit: "És devastador, el govern es nega a complir compromisos adquirits per escrit o en votacions".

Francesc Gabarrell, de la Crida-CUP, ha defensat que els comptes suposen “una pròrroga de facto” dels del 2016, “amb una nul·la capacitat de transformació i d’incidir realment en la millora de les condicions de vida de la immensa majoria dels lleidatans”. 

Carlos González, del Comú de Lleida, ha qualificat el pressupost d'”il·legal, irreal i irrealitzable”. “Il·legal perquè no compleix amb la Llei d’hisendes locals –pel que fa als terminis en què l’equip de govern ha presentat la seva proposta–, irreal pel mètode de finançar la gran majoria de les inversions i irrealitzable perquè els ingressos són sobredimensionats”, segons ha exposat.

En canvi, la portaveu del grup municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, ha celebrat que les deu esmenes que presentava C’s al pressupost de l'Ajuntament de Lleida per al 2017 sí s'hagin aprovat en el Ple extraordinari celebrat avui.

Per manca de suport, l'equip de govern ha acabat retirant la proposta d'increment de la tarifa de l'aigua i els 2,5 milions d'euros que la Paeria haurà d'aportar per la compra d'aigua sortiran directament del pressupost municipal.

Prèviament, la junta general de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) ha donat llum verda al pressupost d'aquest organisme per a l'any vinent, també amb els vots de PSC, C's i PP.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat