Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Saül Craviotto: "M'omple més el reconeixement de la meva ciutat que una medalla"

El piragüista lleidatà ha rebut el premi Alfons de Borja que atorga Alumni UdL

Saül Craviotto, Alfons de Borja, Alumni UdL,
Saül Craviotto, fent el seu discurs. (Foto: Universitat de Lleida)
"Més que una medalla, el que més m'omple és el reconeixement de la meva ciutat"; amb aquestes paraules el piragüista lleidatà Saül Craviotto, agraïa el premi Alfons de Borja 2016 que li ha atorgat l'Associació d'Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida, Alumni UdL, "pel seu compromís amb l'esport de Lleida, l'esperit de superació i la projecció internacional" del territori "que va associada a la seva personalitat".

Craviotto, que exerceix de policia nacional a Gijón, ha tingut paraules d'agraïment a la Universitat i a la ciutat de Lleida, a la seva família i al piragüisme, que "m'ha ensenyat els meus valors". L'esportista lleidatà acumula ja en el seu palmarès sis medalles dels campionats del món (dues d'or, dues d'argent i dues de bronze) i quatre medalles olímpiques (dues d'or, una d'argent i una de bronze), dues d'elles obtingudes als passats Jocs de Rio. En el seu discurs, ha anunciat que ara el seu somni és poder anar als Jocs de Tòquio i afegir una nova medalla olímpica en el seu palmarès.

Per la seva banda, el president d'Alumni UdL, Josep Maria Moragas, i el rector, Roberto Fernández, han demanat a les autoritats en els seus respectius discursos que la Universitat de Lleida pugui comptar amb una ciutat esportiva pròpia en el futur, a més de lloar la trajectòria de Craviotto i els valors que representa per als universitaris.

Per primera vegada, el guardó d'Alumni UdL compta amb una imatge identificativa pròpia, una escultura creada especialment per a l'ocasió per l'artista argentí Miguel Ángel González batejada amb el nom d'El coneixement. És una peça de 30x15 centímetres, de ferro, resina i fusta, que emula les diferents àrees de coneixement que s'imparteixen a la Universitat. A banda de l'escultura, Craviotto també ha rebut una aquarel·la en la què l'artista lleidatà Joaquín Ureña ha reflectit el Segre al seu pas pel campus de Cappont.

El premi d'Alumni UdL compleix enguany sis edicions. Fins ara han estat distingits el científic Joan Oró (2004) a títol pòstum; l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol (2006); les fundacions Vicente Ferrer (2011) i Justícia i Pau (2013), i el president de Repsol i GlobaLleida, Antoni Brufau (2015). 

L'acte d'aquest dilluns també ha volgut ser un homenatge a tots els universitaris que combinen els seus estudis amb la pràctica de l'esport i que han representat la UdL en diferents campionats i competicions esportives, els quals s'han pogut reunir amb Craviotto un cop finalitzat el lliurament del premi.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat