Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació destinarà 39 milions d'euros a la despesa corrent dels ajuntaments

Joan Reñé ha presentat els pressupostos generals, que augmenten un 3,9% respecte de l'any anterior

pressupostos , Diputació de Lleida, Joan Reñé, Rosa Pujol
El president de la Diputació, Joan Reñé, acompanyat de la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol. (Foto: Laia Dolcet)
La Diputació de Lleida ha presentat aquest matí els pressupostos per a l’any 2015 a l’espera de la seva aprovació definitiva en el ple de dijous. Segons ha explicat el president de la Diputació, Joan Reñé, se n’avança la tramitació per facilitar la liquiditat als ajuntaments.


El pressupost total és de 106.320.375€, un 3,9% més respecte de l’any anterior. Per seccions, 26 milions es destinen a l’àrea de personal, i es contempla una partida de 300.000 euros per cobrir la paga extraordinària de l’any 2012 als treballadors de la Diputació. Per altra banda, 39 milions d’euros són en concepte d’ajuts als ajuntaments, consells comarcals i organismes dependents.

El president Joan Reñé ha remarcat l'atenció "obsessiva" per ajudar els municipis i ha apuntat que el creixement de les ajudes és possible per la rebaixa en la despesa corrent gràcies a la unificació de la gestió. Com a exemple - ha assenyalat Reñé -,  "en breu traurem a licitació la gestió unificada dels sistemes d’impressió", unificació que calculen que suposarà un estalvi anual de 50.000 euros.

Reducció de l'endeutament

Reñé, acompanyat de la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, ha remarcat la disminució del nivell d’endeutament. Des de l’any 2011 fins al 2015 està previst que l’endeutament es rebaixi dels 83,6 milions d’euros als 48,9, "un percentatge per sota del 75% que marca la llei". 

Pel que fa a l’atenció social, al pressupost de 2015 s'hi destinaran 8,5 milions d’euros, i en matèria de Salut Pública, 17,4 milions. A banda, es preveu incidir en la millora de les carreteres. En concret, es crea una partida en concepte de manteniment d'estructures en vies provincials i la inversió en manteniment passa dels 6,5 milions als 9,7.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat