Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida incrementa un 16% el pressupost per al 2017

Els grups de CiU, PSC i UA han votat a favor dels comptes, ERC, PP i C's s'hi han abstingut i el regidor de la CUP ha votat en contra

Diputació de Lleida, pressupost
El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat el pressupost per al 2017. (Foto: Judit Gómez)
El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous 24 de novembre el pressupost de la institució per al 2017, amb els vots favorables de CiU, PSC i UA i les abstencions d'ERC, PP i C's, mentre que el regidor de la CUP hi ha votat en contra. El pressupost consolidat per a l'any vinent ascendeix a 122.951.587,48 euros, un 16% superior al de l'actual exercici.

En el pressupost aprovat destaca la dotació de 15 milions d'euros que es destinaran al Pla extraordinari d'inversions per al món local. A més, es contemplen 10 milions d'euros per a ajuts directes als ajuntaments lleidatans, fet que tots els grups de la corporació provincial han valorat positivament.

El PSC i Unitat d'Aran han estat els únics que han votat a favor dels comptes per al 2017. El grup d'ERC s'hi ha abstingut, ja que la seva proposta d'esmenes i el contracte programa presentat l'anterior setmana no ha prosperat i, en aquest sentit, ha tornat a reivindicar la necessitat de "transparència i equitat" en l'adjudicació d'ajuts a municipis i entitats.

Els grups de PP i Ciutadans també s'han abstingut per estar en desacord en alguns dels punts i partides pressupostàries. Segons C's, manca "voluntat i transparència" quant a les despeses de l'administració, però com a grup de l'oposició ha defensat la seva abstenció com "crítica" però, alhora, "constructiva". Les esmenes del grup popular tampoc no han estat contemplades per l'equip de govern i el seu vot també ha estat l'abstenció per estar en desacord amb diverses partides i, sobretot, aquelles que subvencionen entitats independentistes.

Finalment, el regidor de la CUP, tal com va fer en els pressupostos del 2016, ha votat en contra, ja que considera que és "continuista i excessiu", com en el cas dels sous dels diputats, les dietes, els actes protocol·laris i la publicitat de la institució.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat