Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Hasél i Ciniko asseguren que "Menti-Ros" no pretenia amenaçar Àngel Ros

L'alcalde ha confessat en el judici dels rapers que es va sentir intimidat i va témer per ell i la seva família

Pablo Hasél, Ciniko, Menti-Ros, jutjats,
Pablo Hasél i Ciniko s'han assegut finalment al banc dels acusats dels jutjats de Lleida per la seva cançó "Menti-Ros". (Font: @absolucionPyC )
Les nombroses campanyes demanant l'absolució dels rapers Pablo Rivadulla (Pablo Hasél) i Eloi Yebra (Ciniko) per la cançó Menti-Ros, no han impedit que els seus autors s'asseguessin al banc dels acusats del jutjat. Aquest dimecres el Jutjat penal 3 de Lleida ha acollit el judici dels dos rapers acusats per un delicte d'amenaces a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a través d'una cançó.

Els acusats han defensat que van fer una cançó de denúncia social en to satíric i que no es va amenaçar ningú. "Et mereixes un tret no vol dir que et vulgui fotre un tret", ha assegurat Hasel. Ciniko, per la seva banda, ha expressat que era una "metàfora" i que la violència és un recurs habitual en les lletres de cançons de rap. A més, han assegurat que, per exemple, en el programa d'humor Polònia s'utilitza aquesta sàtira polític i ningú no els denuncia.

L'alcalde de Lleida, que ha declarat com a testimoni, ha assegurat que amb "Menti-Ros" s'ha sentit amenaçat i intimidat i que inclús va témer per ell i la seva família. Tanmateix, ahir, dia del judici, va emetre un comunicat al seu compte de Twitter defensant que estava disposat a atorgar "el perdó de l'ofès" a Hasel però que aquest no ha volgut arribar a una solució pacífica.

Davant d'aquests testimonis, la Fiscalia de Lleida ha sol·licitat que es condemni els acusats a un any i tres mesos de presó per un delicte d'amenaces o, altrament, per un delicte lleu de falta de respecte a l'autoritat a una multa de 1.800 euros. L'advocat dels acusats ha defensat l'absolució tenint en compte la llibertat d'expressió i, a més, considera que el procediment hauria de ser nul perquè l'alcalde no va presentar cap denúncia personalment, ja que el procediment ha estat dirigit i impulsat per la pròpia Fiscalia.

Cal recordar que el tema "Menti-Ros" es va publicar a la plataforma YouTube el 5 de desembre de 2014.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat