Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les estacions lleidatanes esperen superar els 1,3 milions d'esquiadors

La bona previsió climatològica i l'increment dels dies d'esquí respecte de la temporada anterior aporten optimisme a l'inici de la temporada

temporada, esquí,
Imatge de la presentació de la temporada d'esquí. (Foto: Diputació de Lleida)
Les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida ja ho tenen tot a punt per obrir la temporada 2016-17, que estarà en ple funcionament el cap de setmana anterior al pont de la Puríssima, a primers de desembre. La bona previsió climatològica i l'increment de dies d'esquí respecte de la temporada anterior aporten un cert optimisme en aquest inici de temporada, que esperen concloure amb més d'1,3 milions de forfets venuts. Algunes estacions, com en el cas de Baqueira Beret, es plantegen inclús avançar l'inici de la temporada 2016-17 al dissabte 26 de novembre segons com evolucioni la climatologia aquests dies.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que les perspectives per a la campanya de neu d'aquest 2016-2017 són molt bones i la nova temporada es presenta amb força optimisme, tant per les previsions climatològiques com per la llargada de la temporada, que serà de 143 dies d'esquí respecte dels 128 dies de la temporada anterior.

Reñé ha explicat que es preveu un increment de venda de forfets per a la present temporada. La campanya 2015-16 es va tancar amb 1.270.426 forfets i va ser la millor dels darrers set anys, amb un 9,5% de forfets més que l'anterior. L'objectiu és superar els 1.331.000 forfets de la campanya 2008-09, que va ser la millor de la darrera dècada.

En la roda de premsa, el president de la Diputació de Lleida també ha agraït "l'esforç i el compromís reiterat" de les onze estacions d'esquí lleidatanes per introduir millores als seus equipaments any rere any.

Els complexos d'esquí del Pirineu de Lleida han invertit per a aquesta campanya 8,7 milions d'euros en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures. Aquesta xifra representa el 80% del que han invertit per a la present temporada el conjunt dels complexos d'hivern de Catalunya i que s'eleva a 10,8 milions d'euros.

Aquesta política d'inversions que mantenen el conjunt de les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà es tradueix en un import acumulat de 103,90 milions d'euros en les darreres deu temporades, ha indicat Reñé.
 
El president de la Diputació de Lleida ha destacat el gran impacte econòmic que representa per al territori l'activitat que generen les estacions d'esquí lleidatanes. En la temporada 2015-16 va ser d'uns 377,5 milions d'euros i el nombre de llocs de treball creats de forma directa van ser de 1.500, als quals s'hi han de sumar uns 7.500 d'indirectes.

La Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya lleidatana són cada any la destinació triada per una gran part dels aficionats a l'esport de l'esquí. En concret, la temporada 2015-16 el 65,63% dels esportistes que van esquiar a Catalunya ho van fer a les estacions del Pirineu de Lleida, com també el 26,80% del nombre d'esquiadors que ho van fer als complexos hivernals del conjunt de l'Estat espanyol.

Pel que fa a la valoració de les instal·lacions de neu, el 92% dels esquiadors valoren molt bé (56%) o bé (36%) la seva estada a les estacions lleidatanes.

Les onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida ofereixen 492,90 km esquiables, amb 245 pistes, 112.204 passatgers/hora, 79 remuntadors, més de 109 km de superfície innivada amb 1.382 canons de neu, 94 km de circuits de raquetes i unes  26.000 places d'allotjament, al marge de les segones residències.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat