Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida registra el major descens en accidents de trànsit des que existeixen registres segons la Paeria

Els sinistres amb ferits han disminuït un 31% i la lesivitat un 27% respecte a l'any passat

Àngel Ros, Guàrdia Urbana, Santa Cecília,
Àngel Ros ha presidit els actes commemoratius per celebrar Santa Cecília, patrona de la Guàrdia Urbana. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dimarts els actes commemoratius per celebrar Santa Cecília, patrona de la Guàrdia Urbana, i ha aprofitat per fer balanç de les actuacions de la policia municipal. Ros ha afirmat que s’ha registrat el major descens en accidents de trànsit des que se certifica aquesta dada, amb una disminució del 31% en sinistres amb ferits respecte a l’any passat, quan ja es va registrar un descens. L’evolució favorable en matèria de trànsit també s’observa en la lesivitat, que ha disminuït un 27%, i en els atropellaments, que han baixat un 20%. Ros diu que aquest descens s’ha d’agrair, primer, als ciutadans i, en segon lloc, a l’acció de la Guàrdia Urbana i a mesures com ara els radars instal·lats a la ciutat. Ros també ha explicat que el centre d’atenció de la Urbana ha rebut aquest 2016 32.000 trucades i que, en la línia de contenció de recursos i de creixement de plantilla, es farà la reposició de les places vacants del cos, un fet que es concretarà en el procés dels pressupostos de la Paeria.

La jornada festiva de la Guàrdia Urbana ha començat passant revista als agents. L’alcalde, acompanyat per la tinent d’alcalde Sara Mestres i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ho han fet a l’avinguda de Blondel i després ha tingut lloc l’ofrena floral a l’altar dedicat a Santa Cecília, a la Catedral Nova, que és obra de l’escultor lleidatà Jaume Perelló. A continuació el canonge Mons. Vicenç Alfons ha oficiat la missa en honor a la patrona.

Diversos regidors i autoritats locals han assistit als actes commemoratius, que s’han traslladat al Saló de Sessions de la Paeria amb el lliurament de les condecoracions i els reconeixements. En l’acte oficial d’aquest 2016 s’han atorgat 140 medalles, amb 95 felicitacions per bon compliment del servei durant l’any i per serveis específics. S’inclouen les mencions d’honor, reconeixements, les medalles al mèrit amb els distintius verd i blanc i dues mètopes per jubilació. La música també ha estat protagonista de la jornada, ja que Santa Cecília és patrona dels músics.

La Banda Municipal de Lleida ha ofert a la tarda el tradicional concert a l’Auditori Municipal Enric Granados. L’actuació s’emmarca enguany en l’Any Granados, al qual s’han sumat diverses corals i formacions de la ciutat amb concerts com el de diumenge de la Banda Municipal.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat