Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La directora del Museu de Lleida dimiteix a causa del "desgast" pels continus problemes de pressupost

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, anuncia un concurs públic per suplir la vacant i no descarta reduir personal

Museu de Lleida,Monse Macià,directora
La directora del Museu de Lleida, Montserrat Macià. (Foto: Ares Valdés)
La directora del Museu de Lleida va presentar ahir la seva renúncia després de quinze anys al capdavant per motius personals i pel “desgast” que suposaven els continus problemes de pressupost. “No negaré que intentar quadrar els pressupostos i que pogués malmetre els recursos humans m’ha afectat”; així ho va fer públic ahir al vespre Montse Macià, durant la reunió del Plenari, acompanyada dels màxims responsables del Consorci del Museu de Lleida, entre ells, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.


Macià va explicar que ha estat una decisió llarga de prendre, que ja tenia en ment des de feia temps, però que "necessitava un canvi d’etapa en la meva vida”. El Consorci del Museu ha acceptat la seva dimissió entenent els motius i l’ha felicitat per la feina que ha dut a terme durant aquests anys. “Tenia una missió encomanada, que era la d’inaugurar el Museu, ho vaig fer i vaig voler continuar, però el dia després d’inaugurar-lo començava una altra etapa difícil, que era ocupar aquest equipament, enfrontar-te amb l’alt cost d’aquest edifici, començar tot el programa d’activitats i intentar quadrar el pressupost i minimitzar els costos”, va confessar la directora del Museu. A més, va recordar que “he ficat tot el que tinc, el meu entusiasme, la meva il·lusió i tot l’esforç possible" i va reconèixer que  "sempre portaré el Museu al cor”. Un cop finalitzada la renúncia, Montse Macià tornarà a la Diputació de Lleida.

Tot i això, Montse Macià seguirà exercint la seva feina fins al gener de 2015, quan es resolguin les bases del concurs públic que s’obrirà per proclamar un nou director del Museu de Lleida. Segons va explicar el conseller de Cultura, el successor haurà de complir tres eixos bàsics: tenir coneixement general d’història d’art, de la pròpia gestió d’un museu i de l’entorn de Lleida i les comarques del Segrià.

Reducció en personal

La reunió del Plenari també va servir per aprovar la primera edició dels pressupostos de 2015, que seran de 970.1000 euros, els quals provindran majoritàriament de la Generalitat amb l’aportació de 342.000 euros (22.000 euros més que el 2014), de la Diputació de Lleida amb 320.000 euros, de l’Ajuntament de Lleida amb 225.000 euros (9.000 euros més que el 2014) i del Consell Comarcal amb 6.000 euros. Malgrat tot, el conseller de Cultura ja va anunciar que es reduiria personal, tot i que no va deixar clar si es faria baixant els sous o amb algun acomiadament. Actualment, el Museu compta amb onze treballadors. A banda de la reducció de personal, el preu de l’entrada puja 1 euro i passa de 4 a 5 euros i s’incrementarà la partida del programa públic per tal d'augmentar el nombre de visitants. Aquestes van ser les regles que es van acordar al Plenari per tal de reduir el pressupost uns 50.000 euros.

Sobre l’execució dels comptes d’aquest any, el conseller va explicar que es desenvolupen correctament, que les quantitats que resten pendents de pagaments són les pròpies de final d’any i que tots els patrons estan al dia. Pel que fa al deute de l’Ajuntament de Lleida d’anys anteriors al 2013, l’alcalde de Lleida, en paraules del conseller, va assegurar una aportació per aquest mateix any i s’ha compromés a resoldre-ho definitivament en els dos anys successius.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat