Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fundació Orfeó Lleidatà, compromesa amb el Centre Històric i la cohesió social

Prop d'un centenar de persones entre infants, joves i adults, i també persones en risc d’exclusió, participen en les diverses activitats del projecte

escola Cervantes, Orfeó Lleidatà,
La coral de l’escola Cervantes, amb nens i nenes d'entre 8 i 10 anys. (Foto: Orfeó Lleidatà)
La Fundació Orfeó Lleidatà ha posat en marxa aquest 2016 un projecte sociocultural al Centre Històric adreçat a joves i adults d'aquest barri de la capital del Segrià i també a persones amb risc d'exclusió social. A partir de tallers de cant coral i de batucada, l'Orfeó busca obrir-se al Centre Històric però sobretot fer de la música i la cultura "una eina d'inclusió, de cohesió social i de normalització" d'aquest barri, on l'entitat té la seva seu. Entorn a un centenar de persones participen en les diverses activitats que s'estan desenvolupant en el marc de la iniciativa, en la qual l'Orfeó Lleidatà compta amb la col·laboració de diferents agents de l'àmbit social, educatiu i cultural del Centre Històric. El projecte, finançat per l'Obra Social de la Caixa i la Paeria, vol anar més enllà i, per això, a principis de 2017 s'iniciarà un taller de batucada per a joves de Balàfia, tot i que des de la Fundació Orfeó no es descarta portar-lo també a altres barris de la ciutat de Lleida.

Un centenar de persones, entre joves i adults del Centre Històric i persones en risc d'exclusió social, participen en els tallers gratuïts de cant i de batucada que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà amb l'objectiu d'aprofitar les possibilitats que ofereixen la música i la cultura en general com a element de cohesió social i de normalització d'aquest barri, segons destaca el director de la Fundació Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà.

En concret, des de l'inici de l'actual curs s'estan duent a terme activitats en el marc del projecte com són dos talleres de cant coral, un per als alumnes de l'escola Cervantes i l'altre adreçat a persones adultes residents al Centre Històric. Així mateix, s'estan desenvolupant tallers de batucada per a persones en risc d'exclusió social, vinculades amb l'alberg municipal i del centre de dia de la Fundació Arrels. Durant el juliol també es va organitzar un taller de batucada per a joves en situació de risc d'exclusió social d'altres barris de la capital del Segrià i al gener continuarà amb nois del barri de Balàfia.

Les activitats es desenvoluparan fins al juny de 2017, tot i que la intenció és donar-hi continuïtat per tal de consolidar una oferta estable d'activitats musicals inclusives adreçades a persones i col·lectius vulnerables. Així mateix, els participants podran demostrar les habilitats adquirides durant els cursos i tallers en les festes del Centre Històric o en el marc d'altres celebracions que es duguin a terme a la capital del Segrià, de la mateixa manera que podran actuar en la festa de final de curs que celebra l'Orfeó.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat