Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern destina 1,4 milions d'euros en el finançament de sis projectes per fomentar el turisme a Lleida

Serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a iniciatives turístiques

Oficina de Turisme de Lleida, visitants, Tot Sants,
Des de 2014 s’hauran subvencionat a Lleida quinze projectes amb un import total de 4,1 milions d’euros. (Foto: Arxiu)
El Govern ha concedit enguany 1,4 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Lleida amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme. Segons l'administració, aquests diners serviran per crear, rehabilitar i millorar infraestructures turístiques; recuperar o crear itineraris turístics; renovar senyalització turística existent o crear-ne de nova; adequar i millorar espais turístics, i crear productes turístics innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat, entre d’altres.

En total, han estat sis les subvencions als diferents ens locals de la demarcació de Lleida. En aquestes hi figura el projecte de dinamització turística de l'entorn del riu Noguera Pallaresa, del Consell Comarcal del Pallars Jussà; millores pel foment del turisme de Sort, destinació turística esportiva i familiar, de l'Ajuntament de Sort; millora de l'accessibilitat del turisme cultural a la Balaguer medieval, de l'Ajuntament de Balaguer; projecte de creació d'itineraris turístics i senyalització de punts d'interès, de la Diputació de Lleida; dinamització turística entorn del riu Noguera Pallaresa, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i el Pla d'acció certificació Starlight Montsec-2, del Consell Comarcal de la Noguera.

Des de 2014 –any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial– i fins a 2016, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat a Lleida quinze projectes amb un import total de 4,1 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 13,5 milions d'euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament aquesta zona.

Enguany, la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 400.000 euros. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l'Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IEET). L'objectiu d'aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals lleidatans un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques lleidatanes millorin la seva competitivitat.

Aquesta línia d'ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla estratègic de turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

La convocatòria 2016 d'aquestes subvencions es regeix per l'ordre EMC/145/2016, del 3 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat