Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Interior multa la CGT de Lleida per unes pintades durant la manifestació de l’1 de Maig

Segons el sindicat, el Departament ha obert un expedient sancionador administratiu per uns grafits que asseguren desconèixer

Primer de Maig 2016, CGT Lleida,
Imatge d'alguns participants en la manifestació de l'1 de Maig a Lleida. (Foto: CGT)
El Departament d'Interior de Catalunya ha multat el sindicat CGT de Lleida per la manifestació efectuada l'1 de Maig amb motiu de la Diada del Treballador. Segons ha informat l'agrupació sindical aquest divendres, el motiu de la sanció administrativa són unes presumptes pintades que alguns dels assistents van fer en alguns bancs i caixers de la zona. En aquest sentit, des del sindicat asseguren la desconeixença d'aquests grafits i pensen estudiar el cas per emprendre "mesures legals al respecte".

Durant la manifestació de la Diada del Treballador, que asseguren que va discórrer sense incidents i amb un caire festiu i pacífic, es van dur a terme algunes pintades puntuals, per part d'uns assistents, a caixers i bancs de la zona. Segons la Llei mordassa, aprovada pel Partit Popular, això significa una multa administrativa, a la que haurà de fer front el sindicat, com sentencia el Departament. "Interior ha decidit incoar un expedient amb caràcter sancionador al sindicat per unes pintades de les quals no tenia coneixement i van ser efectuades per mers assistents a la manifestació", afirma l'organització.

Davant d'aquests fets, el sindicat denuncia públicament la "gravetat" de l'actuació del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, ja que consideren que "s'ha procedit a incoar i resoldre un expedient administratiu d'ofici, per unes suposades pintades sense que tan sols hi figurin cap tipus de denúncia ni sol·licitud de les entitats bancàries afectades que cada any obtenen beneficis milionaris". Tanmateix, consideren que "cal destinar els recursos públics a altres extrems lluny de perseguir organitzacions sindicals i moviments socials".

L'organització sindical de Lleida ha conclòs anunciant que, a més de condemnar i denunciar els fets, estudiaran emprendre mesures legals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat