Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Agents Rurals intercepten un furtiu reincident en una operació contra el furtivisme d'isard organitzat al Pirineu

Les sancions per aquest tipus de caça il·legal poden superar els 30.000 euros

intervenció, furtiu, isard, Alt Àneu,
Comís del material en el lloc de la intervenció. (Foto: Agents Rurals)
Efectius del cos d’Agents Rurals van interceptar un furtiu al terme municipal d’Alt Àneu  passat dissabte dia 12 de novembre. Els Agents Rurals van ser testimonis de com el furtiu, procedent de Madrid i acompanyat d’un guia local, disparava i matava diversos isards utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat.  Aquesta intervenció s’emmarca en la investigació  sobre  una  possible xarxa organitzada de furtivisme de caça major que es dediquen des de fa temps a abatre isards il·legalment en diversos llocs de l’Estat, entre els quals hi ha la Reserva Nacional de Caça Alt Pallars  i algunes àrees privades de caça de Catalunya. Aquest operatiu de vigilància especial  ha fet possible la denúncia de sis caçadors furtius en l’últim any i mig.

La zona on es va produir la cacera il·legal era dins de la Reserva Nacional de Caça Alt Pallars (RNCAP), en un lloc de difícil accés per l’orografia del terreny i per la quantitat de neu que hi havia en el moment de l’actuació.
 
Els Agents Rurals van aixecar les corresponents actes de denúncia en matèria de caça, reglament d’armes i seguretat ciutadana al caçador furtiu i també van denunciar el guia acompanyant i el transportista.
 
Els estris emprats -motxilla, silenciador, mira telescòpica, munició i prismàtics dels dos individus- es van comissar i es van dipositar a les dependències del CAR. També s’hi van dipositar els quatre caps d’isard comissats, dos del quals tenien valoració de medalla d’argent (un mascle) i medalla de bronze (una femella), fet pel qual la indemnització econòmica que haurà de fer efectiva aquest infractor a la Generalitat serà superior.
 
L’arma es va dipositar a la intervenció d’armes de la Guàrdia Civil de Tremp, que va informar que el propietari no era el propi furtiu. L'arma és d'un altre caçador de Madrid que també ha estat denunciat per cedir una arma de la seva propietat sense document de cessió i sense acompanyar la guia de la mateixa.
  
El denunciat, J. J. L. D. C, ja comptava dins del seu historial amb una denúncia efectuada pels Mossos d’Esquadra el mes de maig de l’any passat dins de l’Àrea Privada de Caça (APC) de Tírvia sense autorització d’aquesta. Aquell dia va abatre diversos isards igual que aquesta vegada utilitzant un rifle de calibre mitjà amb un silenciador acoblat per tal que els trets no es poguessin sentir a gran distància. En aquell cas, l’infractor va fer efectiva la sanció econòmica que se li va imposar.
 
En el marc d’aquest operatiu especial, els Agents Rurals han denunciat en l’últim any i mig sis caçadors furtius, tres d’ells de Madrid, amb diverses denúncies i un total d’onze isards abatuts sense cap mena d’autorització. Es calcula que els isards abatuts il·legalment a l'RNCAP i a diverses APC poden ser molt nombrosos donada la periodicitat amb què últimament s’ha pogut veure que els furtius reincideixen.
 
Aquests caçadors actuen amb la col·laboració de guies locals coneixedors del terreny  que els donen suport logístic i cobertura davant de la possible presència d’efectius del cos d’Agents Rurals o Mossos d’Esquadra per intentar la fugida, ocultar les armes i les captures realitzades.

Per les denúncies que se li van tramitar, el denunciat haurà de fer front a sancions que per les diverses normatives aplicades poden superar els 30.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat