Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Participació sota mínims a les eleccions d'estudiants de la Universitat de Lleida

Només un 5,37% han votat pel Claustre, la xifra més baixa de participació en unes eleccions de l'estudiantat des de 2008

votació, eleccions, estudiants, Universitat de Lleida,
Votacions a la Facultat de Lletres. (Foto: Universitat de Lleida)
Poc més de 8.000 estudiants de la Universitat de Lleida estaven aquest dilluns cridats a les urnes per escollir els seus representants al Claustre, juntes de centre i consells de departament, que es renoven cada dos anys. Només un 5,37% d'ells va anar a votar pel Claustre, un 5,12% ho va fer per les juntes de centre i només un 2,19% pels consells de departament. És la xifra més baixa de participació en unes eleccions de l'estudiantat des de 2008.

Aquest és un dels motius que farà que quedin vacants en tots aquests òrgans, a més del fet que algunes de les candidatures presentades no comptessin amb prou estudiants pels llocs a cobrir. En concret, no van presentar-se candidatures en 12 dels 26 departaments de la UdL, ni tampoc en 2 dels 7 centres (Escola Politècnica Superior i Facultat de Lletres), mentre que pel Claustre no hi va haver llista a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

Des de 2008 aquesta és la xifra més baixa de participació en unes eleccions de l'estudiantat. Aquell any el percentatge de participació per escollir representants al Claustre va ser del 8,31%; el 2010, del 9,74%, el 2012 va arribar a l'11,3%, i el 2014 va caure fins al 7,73%.

Enguany encara ha baixat gairebé dos punts i mig, i la mitjana s'ha situat en el 5,37%. Els estudiants que més han votat a Claustre han estat els de la Facultat de Medicina, un 9,08%, seguits pels de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, un 8,13%. A la cua trobem l'alumnat de Lletres, amb un 3,03% i el de l'EPS, amb el 2,02%.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat