Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida s'endeutarà 30 M€ amb un pla extraordinari per al món local i el territori

L'equip de govern preveu un pressupost consolidat de 112,9 M€ per al 2017, uns 9 M€ superior al d'enguany

Joan Reñé
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. (Foto: Arxiu)
La Diputació de Lleida preveu tornar a endeutar-se després de no recórrer a aquesta via en els darrers anys i d'haver aconseguit rebaixar la ràtio del deute fins al 39% actual amb l'objectiu de posar en marxa un pla extraordinari de 30 milions d'euros per als anys 2017 i 2018 de suport directe als ajuntaments i al territori lleidatà. Segons la proposta de l'equip de govern de CiU, aquest pla preveu destinar en els dos pròxims anys 20 milions al món local, uns 4 per a projectes del Feder i la resta per a obres, carreteres i camins.

L'equip de govern planteja per al 2017 un pressupost consolidat de 112.951.000 euros, 9 milions d'euros més que l'actual exercici, per a la Diputació de Lleida, conjuntament amb els seus organismes autònoms i patronats, els quals veuran incrementada la seva partida en un 10% de mitjana. En resposta al grup d'ERC, el president Joan Reñé ha negat que "cap" de les ajudes concedides als ajuntaments des de la institució durant el seu mandat "s'hagi fet de manera discrecional o per criteris polítics".

Reñé espera que el pressupost tingui el suport de tots els grups perquè contempla una aportació directa al món local de 43,5 milions d'euros (superior als 40 milions de 2016), on destaquen el nou Pla d'arrendaments i subministraments locals (1,8 milions); ajuts per a llars d'infants i transport escolar no obligatori (3,5 milions); Pla d'inversions locals (1,5 milions); també el Pla de camins (1,4 milions), entre d'altres plans destinats a salut pública; a la finalització dels edificis pels estudis de Veterinària al campus d'ETSEA a Lleida i Torrelameu (3 milions), així com al finançament de les diferents inversions presentades en els fons europeus i que generaran economia al territori.

El projecte de pressupost per a l'any 2017 se sotmetrà a aprovació el pròxim ple de la Diputació, que serà dijous 24 de novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat