Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Unes 400 persones descobreixen l'Horta de Lleida

La sisena edició del programa "Benvinguts a l’Horta" ha mostrat fins a cinc explotacions, incorporant amb èxit la granja d'ous ecològics

Horta de Lleida, Fruites Blanch, fruita
Els propietaris de Fruites Blanch han explicat les tècniques actuals del cultiu de la fruita. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida han atansat a la ciutadania la seva activitat a través del cap de setmana de portes obertes que la Regidoria d’Habitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha coordinat dins de la iniciativa "Benvinguts a l’Horta de Lleida".

Unes 400 persones han passat per les diferents explotacions que han participat en aquesta sisena edició i que, com a novetat, ha incorporat la granja d’ous ecològics Codi 0 de la partida de Montcada. Només per aquesta finca han arribat a passar 150 persones al llarg de tot el cap de setmana.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest matí Fruites Blanch, que combina l’activitat agrícola amb l’elaboració de melmelades, a la partida de Granyena, on ha conegut les tècniques actuals del cultiu de la fruita i ha visitat l’obrador on s’elaboren les melmelades i els sucs segons les receptes tradicionals.

Les altres tres finques que s’han afegit al programa "Benvinguts a l’Horta" han estat Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea, i Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui.

Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat