Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Associació Alba de Tàrrega busca finançament per potenciar la teràpia amb gossos

Amb la intervenció assistida, els tècnics i familiars han constatat millores físiques, psicològiques i socioeducatives en trenta persones de l'entitat

caninoterapia, teràpia, gossos,
La caninoteràpia és un mètode terapèutic en el qual l'animal i la persona interactuen entre si. (Foto: Associació Alba)
Des de fa cinc anys unes trenta persones amb especials dificultats de l'Associació Alba de Tàrrega realitzen intervencions assistides amb gossos. Durant aquest temps, els tècnics i familiars han constatat millores físiques, psicològiques i socioeducatives en els pacients de l'entitat targarina. És per això que, en motiu de la campanya mundial Giving Tuesday (un dimarts per donar), que tindrà lloc el 29 de novembre, l'Associació demana fons per poder subvencionar el projecte "Teràpies amb el cor" i potenciar així les intervencions assistides amb gossos.

La caninoteràpia és un mètode terapèutic en el qual l'animal i la persona interactuen entre si amb la finalitat de millorar física i psicològicament i assolir el màxim grau d'autonomia possible.  És un mètode terapèutic on el gos passa a convertir-se en coterapeuta. La presència d'aquest animal promou la relaxació i permet reduir la resistència -conscient o no- que algunes persones amb especials dificultats tenen a les teràpies. Això permet que sigui un tractament molt efectiu, basat en l'empatia, la confiança i l'afecte que mostren els gossos. 

Mercè Folch, terapeuta de l'empresa Teràpies amb Cor, que realitza aquest activitat, assegura que ha comprovat diversos beneficis per la salut entre els usuaris. "En alguns casos hem observat millores afectives i psicològiques com la reducció de l'ansietat, l'agitació i la por en persones amb trastorns de conducta. En d'altres hem experimentat beneficis socioeducatius com la millora de l'empatia, la socialització, l'estimulació mental o el contacte físic en casos de persones autistes, per exemple", destaca Folch. 

Actualment, l'Associació ofereix sessions de caninoteràpia a quatre grups, dos a l'escola Alba i dos al taller ocupacional, diferenciats pel nivell cognitiu dels participants. Tot i això, n'hi ha moltes que no poden accedir a aquest servei de pagament per manca de recursos o que necessitarien sessions individuals i no grupals per treure el màxim benefici de l'activitat. És per això que en motiu del Giving Tuesday (un dimarts per donar) l'entitat busca finançament per aquest projecte. 

Aquesta campanya mundial tindrà lloc el proper dimarts 29 de novembre i pretén impulsar accions de solidaritat entre persones, organitzacions i empreses. Aquelles persones que vulguin col·laborar amb l'Associació Alba poden entrar al web de l'entitat, buscar el projecte "Teràpies amb el cor" i fer un donatiu a través d'un formulari o de la botiga on line

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat