Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 165 comerços de Lleida abaixen les persianes a les set per conciliar vida laboral i familiar

És la primera Diada per a la reforma horària que ha impulsat l'associació Slow Shop Lleida

reforma horària, botigues,
Uns 162 comerços de Lleida han tancat les portes a les set de la tarda per la reforma horària. (Foto: Toni Ibars)
La ciutat de Lleida s'ha assemblat avui a Londres. No pel clima, sinó per l'horari de tancament dels comerços de la ciutat. Més d'un centenar de botigues, 165 segons els organitzadors, han participat aquest dimecres 9 de novembre en la primera diada per a la reforma horària. La iniciativa, impulsada per l'associació Slow Shop Lleida, secunda un canvi en l'organització social cap a horaris més racionals. Haver abaixat les persianes aquest dimecres a les 19.00 hores excepcionalment pretén ser una acció simbòlica per demostrar que d'altres horaris són possibles per conciliar la vida social, laboral i familiar dels ciutadans segons asseguren els seus organitzadors.

Més de 165 comerços, serveis i empreses han tancat a les 19.00 hores de la tarda. La majoria ha compactat la seva jornada no tancant al migdia o bé avançant els seus horaris d’obertura al matí i a la tarda amb l’objectiu de fer visible la demanda d’una reforma horària que faciliti la conciliació familiar, afavoreixi els hàbits de salut i descans i possibiliti el temps d’oci i formació.

L'activitat comercial de l'Eix no s'ha parat del tot a les set de la tarda, ja que molts dels participants han estat petits negocis i les grans cadenes no s'hi han sumat. Tanmateix, el contrast obert/tancat s'ha fet palès en una altra acció reivindicativa per la reforma dels horaris laborals. 

Cal recordar que, a banda d’aquesta convocatòria a comerços, serveis i empreses de la ciutat, el passat 7 d’octubre l’associació Slow Shop Lleida va presentar una moció a la Paeria en favor de la reforma horària que va ser aprovada per unanimitat i que el divendres 21 d’octubre va organitzar també una xerrada a càrrec de Fabian Mohedano.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat