Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria augmenta en 400 el nombre de contenidors de recollida selectiva

La renovació s'ha iniciat pels barris de Pardinyes, Balàfia, el Secà i Llivia i preveuen que estigui llesta durant aquest mes

Mossos d'Esquadra,contenidor,ganivetada,plaça Amics de Lleida
Hi haurà un total de 520 contenidors a tota la ciutat. (Foto: Arxiu)
L’Ajuntament de Lleida ha augmentat el nombre de contenidors de recollida selectiva i ha millorat així el ràtio d’habitant per contenidor de recollida selectiva, alhora que ha fet una redistribució de les illes de recollida de brossa. La Paeria va iniciar la passada setmana l’operativa del canvi dels contenidors, amb la qual cosa es posen a la ciutat aproximadament un total de 400 contenidors més de selectiva, de càrrega lateral, per les fraccions de paper i cartró, vidre i envasos, que vénen a ser unes 133 àrees noves. A més, es reagrupen els contenidors d’envasos, vidre i paper al costat de contenidors d'RSU i orgànica per tal de crear àrees completes amb les cinc fraccions de residus. D’aquestes àrees completes amb les cinc fraccions n’hi hauran 520 a tota la ciutat. L’objectiu de la iniciativa és que la ciutadania tingui l’accés als contenidors més proper i facilitar que pugui llençar qualsevol de les fraccions de residus en el mateix desplaçament.

En una primera fase, l’empresa concessionària del servei de neteja a la ciutat, Ilnet, ha abordat el nucli urbà amb la següent operativa: col·locar contenidors d’envasos, vidre i paper al costat de contenidors d'RSU i orgànica per tal de crear àrees completes amb les cinc fraccions de residus, canviar els contenidors amb sistema easy d’envasos, vidre i paper per nous contenidors de càrrega lateral i retirar contenidors ' RSU i FORM.

En concret, la instal·lació dels nous contenidors i la redistribució de les noves illes ha començat pels barris de Pardinyes, Balàfia, Secà de Sant Pere, Magraners, Bordeta, Mariola i Llívia. Posteriorment, se seguirà pels carrers entre els passejos de Ronda i Onze de Setembre, des de la plaça Europa. Aquesta operativa d’instal·lació finalitzarà a finals de mes.

La inversió que suposa en contenidors aquest canvi és de 1.205.824,70 €, contemplada en la pròrroga del contracte amb l’empresa concessionària del servei, Ilnet.

Amb aquest desplegament i redistribució dels contenidors de recollida selectiva, la ciutat de Lleida millora la ràtio d’habitant per contenidor de recollida selectiva, amb la qual cosa la ràtio se situa en un contenidor de recollida selectiva cada 276 habitants, per sota de la recomanació que fa l’Agència de Residus de Catalunya, que la situa en un contenidor de recollida selectiva cada 300 habitants. 

L'objectiu de la recollida selectiva és recollir segregadament els residus per possibilitar així el seu reciclatge i la fabricació de nous productes i evitar que es destinin a abocadors o incineradores. Això significa un estalvi energètic i de materials en comparació amb els requeriments que tindria la fabricació de productes partint de les matèries primeres originàries.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat