Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega preserva un tram de l’antiga muralla medieval descobert arran d’unes obres en un edifici

Són restes del segle XIV localitzades als baixos d’un immoble privat i que han estat objecte d’una intervenció arqueològica

muralla, Tàrrega,
Segment de muralla medieval que s'ha preservat als baixos de l'immoble. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
L’adequació d’un immoble de titularitat privada al carrer del Carme, 31, de Tàrrega ha possibilitat la catalogació i la preservació d’un tram de l’antiga muralla de la vila medieval. Quan aquest vestigi va sortir a la llum durant les obres, i mitjançant un acord amb els propietaris, el Museu Comarcal de l’Urgell va procedir a realitzar una excavació arqueològica a la planta baixa de l’edifici.

Durant els darrers mesos s’ha pogut documentar les restes, a la vegada que el pany de muralla posat al descobert s’ha conservat i integrat dins de l’adequació de l’immoble, el qual acull ara una clínica dental. En les tasques arqueològiques també ha col·laborat la brigada municipal netejant el revestiment de paret que cobria bona part de la muralla, sempre sota la supervisió del Museu Comarcal de l’Urgell.

Els treballs, dirigits per l’arqueòloga Marta Aguilar, han permès confirmar que les restes corresponen a la muralla bastida el segle XIV, entre els anys 1366 i 1370. Així mateix, la intervenció ha permès localitzar el fonament de la muralla a 1,4 metres de fondària. El tram documentat és de 12 metres de llargada i una alçada de 3,61 metres. Es creu que el segment descobert va quedar integrat en les construccions d’època moderna que es van erigir a la zona en enderrocar la muralla a mitjans del segle XVIII.

Des del Museu Comarcal de l’Urgell es valora molt positivament aquesta descoberta ja que és un dels pocs trams de muralla conservats en alçat a Tàrrega. La Regidoria de Cultura i el Museu Comarcal de l’Urgell volen fer constar la bona entesa amb els propietaris i els llogaters de l’immoble per facilitar els treballs arqueològics i la conservació de les restes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat