Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

'La gran aventura de la Canadenca' guanya el 25è Premi Pica d'Estats de televisió

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va manifestar el seu rebuig contra la Llei d'horaris comercials per ser un nou atac a l'autogovern de Catalunya

Premis Pica d'Estats, premi, turisme, Felip Puig
El grup de premiats del Premi Pica d'Estats acompanyats del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. (Foto: Diputació de Lleida)
La 25a edició del Premi turístic Pica d'Estats als millors treballs de comunicació dedicats als valors turístics de les comarques de Lleida va reconèixer ahir a la nit com a millor treball de televisió el documental La gran aventura de la Canadenca, dirigit per Jordi Fortuny i emès per TV3. El film explica com fa cent anys la companyia la Canadenca va iniciar els canvis energètics a Catalunya amb la construcció de les primeres centrals al Pirineu. D'entre els vuit guardons repartits destaca també el premi al millor treball de premsa internacional per al reportatge sobre la Vall d'Aran The valley of the valleys, dedicat a les festes, tradicions i nevades a l'Aran i publicat per la revista nord-americana Powder Magazine.


A banda dels premis al millor treball en televisió i el premi de premsa internacional, també es van lliurar el guardó a millor treball d'internet per a la pàgina web Rutes Pirineus, que ha publicat 22 rutes de senderisme i d'alta muntanya pel Prepirineu i Pirineu de Lleida. El documental de Lleida Televisió, produït per Josep M. Castellví, Els rastres dels Tethys va guanyar, juntament amb amb els reportatges del diari Segre elaborats per Neus Martí i Mikel Aristregi, el premi al millor treball dels mitjans de comunicació de les terres de Lleida. 

El Premi Pica d'Estats es va lliurar ahir durant la gala de la Nit del Turisme de les Terres de Lleida que es va celebrar al Paranimf de la Universitat de Cervera coincidint amb el 25è aniversari del guardó i també del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb la marca Ara Lleida. Els actes els va presidir el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que va destacar la "llarga tradició de les comarques de Lleida" en el sector turístic. Puig també va destacar el paper de cohesionador territorial que juga el turisme d'interior. 

Puig va aprofitar l’acte per denunciar el “nou atac a l’autogovern de Catalunya” des de l’Estat després de saber que el Govern espanyol té la voluntat d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei catalana d'horaris comercials. Puig va defensar que Catalunya "ha sabut trobar un model comercial d'equilibri amb unes normes al voltant dels horaris comercials i, també, de la grandària dels espais comercials per construir pobles compactes". Per això, la setmana vinent, com va anunciar divendres, reunirà el sector per analitzar el recurs i decidir quines accions s'emprenen.

Reñé s’autoinculpa en suport a Mas pel 9-N

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va fer públic el seu malestar per la querella que ha presentat la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i va manifestar la seva autoinculpació donant suport a la Generalitat pel procés participatiu del 9-N. "Públicament em vaig autoinculpar com a mostra de suport al president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau", va assegurar ahir a la nit davant de 150 persones en l'acte de commemoració del 25è aniversari d'Ara Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat