Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Museu de l’Aigua recorre les fonts monumentals del segle XVIII

La ruta s’ha iniciat al Dipòsit del Pla de l’Aigua i ha inclòs el conjunt de fonts que es conserven al Centre Històric fins a l’estació

Museu de l'Aigua,font
El Museu de l’Aigua ha organitzat una ruta comentada per les fonts monumentals del segle XVIII. (Ajuntament de Lleida)
El Museu de l'Aigua ha organitzat aquest dissabte una ruta per les fonts monumentals del segle XVIII que es troben al Centre Històric de Lleida. Les fonts van ser construïdes per repartir l’aigua del Dipòsit del Pla de l’Aigua i garantien a la població aigua de qualitat, sense risc de contraure malalties.

El projecte del dipòsit i les fonts va ser una de les grans obres del segle XVIII, que van modernitzar la ciutat i milloraven les condicions de vida dels ciutadans. L’aigua provenia del canal de Pinyana, que des d’aleshores subministra l’aigua potable a la ciutat. Posteriorment, la mina que repartia l’aigua es va aprofitar per iniciar la distribució d’aigua a domicili, per la qual cosa les fonts van perdre progressivament la seva funció primordial, i amb el temps es van traslladar, fins i tot alguna va desaparèixer.

La ruta s’ha iniciat al Dipòsit del Pla de l’Aigua, on s’ha fet una visita breu, i ha continuat pel conjunt de fonts que encara es conserven al Centre Històric: la font de la plaça del Dipòsit, la dels Tritons, la de Sant Llorenç, la de l’Ensenyança, la del Roser, la de l’Hospital, la de la Costa del Jan, la del Governador i la de l’Estació.

La ruta ha comptat amb l’assistència d’unes quaranta persones. Es preveu tornar-la a repetir la visita a la primavera de l’any vinent. Igualment, el Dipòsit del Pla de l’Aigua es pot visitar tots els diumenges de 12 a 14 h, on es pot conèixer també tot el conjunt de les fonts.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat