Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius denuncia que la Paeria no compleix els projectes acordats en els pressupostos de 2016

El president del Partit Demòcrata a la Paeria ha fet un recorregut per alguns dels projectes "sense garantia de compliment" que afecten els lleidatans

Toni Postius, Partit Demòcrata i Unió,
Toni Postius ha explicat que l'equip de govern del PSC ha incomplert el seu compromís d'executar els projectes acordats. (Foto: PDECat)
El president del Partit Demòcrata i Unió a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha denunciat que l'equip de govern del PSC no ha complert el seu compromís d'executar els projectes acordats en els pressupostos de 2016. Tanmateix, assegura que el 80% dels quals encara estan pendents d'iniciar-se. "Vam presentar 2'5 milions d'euros amb noms i cognoms, que es van recollir dins dels pressupostos d'enguany, on al darrere hi ha un veí, un barri o una entitat de la ciutat que ens han transmès directament una inquietud o una incidència", ha concretat. Afegeix que, transcorregut un any, "ens sentim decebuts perquè l'executiu municipal ha faltat a la seva paraula, només ha fet un 20% d'allò a que es va comprometre, i això evidencia una voluntat poc executiva envers la ciutadania per part del PSC". En aquest punt, ha apuntat que "els compromisos d'Àngel Ros s'han tornat tan poc de fiar com els compromisos de Zapatero respecte a Catalunya". 

"No és admissible que onze mesos després l'equip de govern digui que està executant compromisos en què no s'ha fet absolutament res", ha subratllat, citant a tall d'exemple el Pla d'ocupació per a col·lectius amb discapacitat d'entitats lleidatanes sense ànim de lucre o el Pla de recuperació del parc de les Basses. També ha recordat que molts camins de l'Horta segueixen estant poc condicionats, que el circuit de running i BTT previst al parc de Serrallarga és inexistent i que continuen pendents alguns compromisos amb entitats esportives de la ciutat.
 
Postius ha lamentat també que no s'hagi invertit encara ni un euro dels 100.000 que va sol·licitar per millorar el polígon industrial del Segre i que, en matèria de serveis, enllumenat i manteniment urbà, les queixes ciutadanes siguin contínues. "Si s'ha fet la inversió que vam demanar fer, no s'entén que Lleida continuï tenint racons en un estat de deixadesa important, que molts carrers de la ciutat segueixin a les fosques o que persisteixin les deficiències de la xarxa de clavegueram en algunes zones".
 
En relació amb la urbanització del solar de Balàfia situat a Corregidor Escofet, Postius ha constatat que "no només el PSC no va construir quan tocava la plaça amb aparcament que va prometre als veïns i veïnes, sinó que tampoc l'ha fet enguany, quan hi havia una partida pressupostària prevista a petició nostra".
 
Davant de l'incompliment reiterat de la major part dels acords compromesos en els pressupostos d'enguany, Postius destaca "la incapacitat d'un equip de govern que ofereix un model de gestió caduc i esgotat que no dóna solució a tot allò que demanda la ciutadania", ha afirmat Postius.
 
"Lamentem que sigui la ciutadania, les entitats i els barris els que pateixin directament aquesta desídia -ha assegurat-, perquè justament tot el que vam proposar als pressupostos eren incidències directes d'entitats o dels propis veïns i veïnes dels barris de la ciutat".
 
Davant d'aquesta opció, Postius assegura que, "malgrat les escasses garanties de compliment que ofereix el govern de Ros de cara a la negociació dels propers pressupostos de 2017, estendrem la mà per traslladar tot allò que ens demanen els lleidatans".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat