Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Cinc noves empreses contracten espais al Parc Científic de Lleida

El Consell d’Administració ha aprovat els pressupostos del 2017 que superaran en gestió corrent els 1,6 milions d’euros

Parc Científic, Lleida,
El consell d’administració ha aprovat els pressupostos de 2017. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Cinc noves empreses han signat els contractes d’arrendament d’espais del Parc Científic de Lleida des de l’1 d’abril fins al 30 de setembre. Concretament, són les companyies Neodiagnóstica (MyADNLab), que es dedica a la recerca sobre genètica aplicada; France Telecom España, per a serveis de telecomunicacions; Transerveto, una empresa de logística i transports; Interior Designer Project, que realitza projectes d’interiorisme, i Oficina de Cooperación Universitaria, que presta serveis TIC i de consultoria. A més, Dietary Molecular Diagnostics, que treballa en genètica i alimentació i ja estava ubicada al Parc, ha ampliat el seu espai.

Així ho han explicat aquest dijous durant el consell d'administració el president del Parc i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el vicepresident i alcalde de Lleida, Àngel Ros. A més, altres vuit empreses negocien en aquest moment la seva ubicació o ampliació d’espai al Parc Científic.

El consell d’administració del Parc ha constatat aquest creixement durant la sessió ordinària celebrada aquest dijous, ja que des de l’inici de 2016 s’han incorporat onze noves empreses i altres quatre han ampliat espais. Fernández ha posat de relleu que "és important que algunes d’aquestes empreses són spin offs de grups de recerca de la UdL, que es constitueixen per explotar patents" com, per exemple, GESGEN, Summa Precisió i Biomeb (Dietary Molecular Diagnostics). El rector ha indicat que el Parc continua funcionant amb normalitat, que creix més en prestacions i en empreses, que fa obres per remodelar-se i que cada cop és més eficaç. I ha remarcat les 1.500 persones que hi treballen actualment, pel que suposen quantitativament i qualitativa, donat que són professionals del sector, majoritàriament joves que tenen projecció, preparació i experiències professional.

El consell també ha estudiat el projecte de rehabilitació de l’edifici de l’antiga capitania d’artilleria per destinar-lo a seu de les empreses TIC i en els propers dies es començaran les negociacions amb l'AEPI per abordar aquesta qüestió. Un cop finalitzat l’avantprojecte, s’ha presentat a la Unió Europea, tot sol·licitant l’ajut del Fons Feder per al 50% de l’import de les obres, que suposa prop d'1,5 milions d’euros, tot i que també és una inversió que es contempla dins del pressupost municipal. Es preveu abordar l’execució del projecte en 3,5 anualitats des de 2017 fins a 2020. La posada en marxa del nou equipament permetrà incorporar 400 nous treballadors al Parc Científic.

D’altra banda, el consell ha revisat les darreres actuacions de millora realitzades al Parc com la modificació dels accesos i la circunvalació, les millores en els edificis 23A i Incuba, la instal·lació de noves càmeres de seguretat amb més sensibilitat i definició i l’aplicació de mesures d’estalvi energètic. Així mateix, s’ha centralizat el servei de consergeria, atenció a les visites i paqueteria i el QR Cafè, concessionari dels serveis de restauració del Parc, ha ampliat l’espai.

Finalment, els membres del consell d’administració han aprovat els pressupostos de 2017, que superaran en gestió corrent els 1,6 milions d’euros. Els pressupostos preveuen la reducció de l’1% de les despeses del Parc i l’augment de l’1% d’ingressos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat