Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida emprendrà accions legals contra la Paeria per no incorporar la taxa d'aigua a les ordenances

La formació assegura que ha presentat fins a tres vegades una proposta d'ordenança que reguli la taxa

Crida per Lleida, Pau Juvillà, Francesc Gabarrell, Impost sobre Béns Immobles
La formació ha anunciat que emprendrà accions legals contra la Paeria. (Foto: Arxiu)
La Crida per Lleida ha anunciat que emprendrà accions legals contra la Paeria per la negativa a aprovar una ordenança fiscal per la taxa de subministrament d’aigua. La formació empara aquesta decisió a les sentències del Tribunal Suprem que obliguen tots els ajuntaments a fixar de forma pública el càlcul i la recaptació del subministrament. A Lleida ho fa l’empresa concessionària del servei, Aqualia, a través dels seus propis càlculs.

La Crida ha presentat fins a tres vegades una proposta d’ordenança que reguli la taxa; el març de 2016 la presidenta de la Comissió d’Economia, Montse Mínguez, va enretirar la proposta de l’ordre del dia al·legant que esperava un informe jurídic de la Paeria.

Aquest informe va arribar l’11 d’abril passat. Segons ja va denunciar la Crida en el seu moment, es tractava de la còpia d’un article d’opinió de l’advocat de capçalera de les concessionàries. En el bitllet criticava la decisió del Suprem d’obligar a acudir a la figura de la taxa i no la de tarifa, per la qual cosa la Crida va lliurar un "contrainforme" a la Comissió sense resposta.

El setembre passat la formació va tornar a demanar la incorporació d’una taxa de l’aigua a les ordenances fiscals, desestimada en el Ple del 28 d’octubre.

Així, si abans d’acabar any no es regularitza el subministrament d’aigua via taxa, la Crida portarà el cas als jutjats. "És una situació il·legal i abusiva on l’Ajuntament perd tot el control democràtic sobre la recaptació de rebuts d’un dret bàsic com l’aigua. Sobretot en el que és més important: qui fa el càlcul del cost que repercuteix en la ciutadania", ha explicat l’advocada Esther Sancho.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat