Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL acollirà exàmens d'idiomes certificats a nivell internacional

Amb l'objectiu d'impulsar el plurilingüisme entre la comunitat universitària, se certificaran els idiomes d'alemany, francès, italià i anglès

Roberto Fernández, Universitat de Lleida, conveni, llengues,
El rector, Roberto Fernández, amb els signants del conveni. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida serà, a partir del proper juny, seu d'exàmens que certifiquen els coneixements adquirits en alemany, italià, francès i anglès a nivell internacional. Es tracta del Goethe-Zertifikat (per l'alemany), els DELF-DALF (francès) i el CELI (italià). A més, la UdL es converteix en centre examinador autoritzat dels certificats TOEIC i TOEFL d'anglès que ofereix l'empresa Capman SL.

Això serà possible gràcies als convenis de col·laboració signats avui entre la Universitat i el Goethe Institut de Barcelona, l'Istituto Italiano di Cultura de Barcelona, l'Alliance Française de Lleida i l'esmentat amb l'empresa Capman. D'aquesta manera, les persones que vulguin obtenir els certificats d'alemany, italià i anglès no caldrà que es desplacin a Barcelona, mentre que pel que fa al francès la UdL s'afegeix a les proves que convoca habitualment l'Alliance Française de Lleida. Tots aquests centres enviaran els seus examinadors a les aules de la UdL.

La col·laboració rubricada aquest dimecres permetrà també que l'alumnat de l'Institut de Llengües de la UdL, siguin o no membres de la comunitat universitària, pugui obtenir aquests certificats a l'acabament de la seva formació. Aquestes acreditacions complementen l'oferta que ja fa l'Institut de Llengües amb els exàmens CLUC (Certificat de llengües de les universitats de Catalunya).

Un dels objectius més importants de la UdL és "impulsar entre la comunitat universitària el multilingüisme i el plurilingüisme que exigeix la internacionalització de la Universitat que, d'altra banda, contribueix a la internacionalització del conjunt del territori", ha afirmat el rector de la UdL, Roberto Fernández.

A més, els acords preveuen el foment de l'ensenyament de l'alemany, el francès i l'italià com a llengües estrangeres a la UdL i futures col·laboracions en l'àmbit cultural. En aquest sentit, la directora de l'Institut de Llengües, Marta Giné, ha explicat que el proper mes de maig la UdL celebrarà una setmana dedicada a Europa on hi participaran les entitats signants dels convenis.

Els seus representants, Steven Van Schalkwijk (Capman SL), Judith Maiworm (Goethe Institut), Roberta Ferrazza (Istituto Italiano di Cultura de Barcelona) i Yolanda García (Alliance Française de Lleida), han mostrat la seva satisfacció per l'impuls a les llengües i a la cultura que suposen els acords.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat