Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 160 artistes retraten la Seu Vella de Lleida per commemorar la seva diada

La festa anual organitzada per l'Associació Amics de la Seu Vella ha comptat també amb un mercat de productes i l'exhibició de vehicles antics

Seu Vella, artistes, pintors,
Un total de 163 persones s'han concentrat al turó per dibuixar o pintar l'històric monument. (Foto: Associació Amics de la Seu Vella de Lleida)
La Seu Vella de Lleida ha acollit un total de 163 persones que s'han concentrat al turó per dibuixar o pintar l'històric monument amb motiu de la seva festa anual de l'últim diumenge d'octubre. Artistes professionals i aficionats han participat en la iniciativa plantejada pels Amics de la Seu Vella, que s'ha encarregat de recollir la llista dels inscrits i ha fotografiat les seves obres per presentar-les als organitzadors del rècord Guinnes perquè recullin la iniciativa com el major nombre de persones dibuixant alhora un monument. Tanmateix, la celebració ha comptat amb un mercadet de productes relacionats amb l'emblematic monument i una exhibició de vehícles antics.

La de l'últim diumenge d'octubre és una celebració organitzada per la societat civil que vol demostrar l'estima dels lleidatans per l'antiga catedral i sumar així arguments perquè s'acabi declarant Patrimoni de la Humanitat. Aquest diumenge artistes i aficionats de totes les edats han plasmat una Seu Vella envoltada de boira. La voluntat de l'Associació és que el nombre de participants quedi establert com a rècord Guinnes. Aquest ha estat el plat fort de la 35a edició d'una festa que ha convidat a viure el monument amb els cinc sentits. Per això, també s'han presentat productes gastronòmics com xocolata i galetes amb la forma de la Seu Vella.

A banda de la presència de pintors i dibuixants, la celebració del Dia de la Seu Vella també ha comptat amb una exhibició de vehicles històrics i el mercat Seuvellamania, amb productes relacionats amb el monument com, per exemple, la galeta Lo campanar, presentada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat