Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Ple de la Paeria aprova la rebaixa de l'IBI i la ubicació del Morera a l'antiga Audiència

La sessió plenària també ha aprovat finalment el Compte General de 2015

Ple, Ajuntament de Lleida, Paeria,
La sessió plenària d'octubre ha aprovat les ordenances fiscals. (Foto: Judit Gómez)
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat per majoria les ordenances fiscals per a l'any 2017. Aquestes preveuen una rebaixa lineal del 2% en el rebut de l'IBI. L'expedient ha rebut el suport del pacte PSC-PP-CiU i del grup municipal de C's, mentre que ERC, el Comú i la Crida-CUP hi han votat en contra. El Ple també ha donat llum verda a la ubicació del Museu Morera de Lleida a l'edifici de l'antiga Audiència de rambla Ferran, així com l'aprovació final del Compte General de 2015, la contrapartida que el PSC va demanar ahir als populars.

En el Ple corresponent al mes d'octubre, l'Ajuntament de Lleida ha aprovat les ordenances fiscals per a 2017, que inclouen una rebaixa lineal de l'Impost sobre Béns Immobles del 2% per al conjunt de ciutadans. L'equip de govern, que primerament defensava la congelació d'aquest import, ha acordat aquest mateix dijous, amb els grups de PP i CiU, una rebaixa del 2% de l'IBI per al pròxim any. L'aprovació de les ordenances ha estat possible gràcies a aquest acord i al vot favorable del grup de Ciutadans.

L'acord entre PSC i PP per rebaixar l'IBI tenia, però, una contrapartida, els populars havien de donar suport al Compte General de 2015, que finalment s'ha aprovat amb la suma dels vots del PSC, C's i PP. Cal recordar que durant el Ple de setembre l'expedient del Compte General no va ser aprovat a causa del rebuig de l'oposició, incloent-hi els populars i exceptuant Ciutadans, que es van mostrar favorables, com en aquest cas. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Lleida pot trametre l'expedient a la Sindicatura de Comptes amb l'aval dels grups en el Ple municipal.

Un altre dels punts que ha generat més debat i que finalment ha estat aprovat és la ubicació definitiva del Museu d'Art Jaume Morera a l'edifici de l'antiga Audiència, proposta que ha estat possible gràcies als vots favorables del PSC, C's i la Crida-CUP i les abstencions de CiU i PP. Posteriorment, i relacionat amb aquest darrer punt, el Ple ha aprovat la moció d'ERC-Avancem per posar en marxa la redacció del Pla de museus de la ciutat de Lleida, que analitzarà i definirà quines han de ser les línies d'actuació en matèria cultural i que s'elaborarà a través d'un procés participatiu. Els republicans volien que aquest Pla fos una realitat abans de decidir la ubicació definitiva del Morera.

La sessió plenària ha viscut moments de tensió quan tres joves han interromput el Ple per demanar l'absolució del raper Pablo Hasel. Els joves han demanat, a crits, que l'alcalde eliminés els càrrecs contra el raper, que pròximament serà jutjat per haver fet una cançó contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la qual li desitja la mort. Diversos agents de la Guàrdia Urbana han hagut d'intervenir per fer fora els joves. Aquests, un cop desallotjats del Ple, s'han escridassat amb els agents.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat