Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

PSC, CiU i PP a Paeria pacten per rebaixar l'IBI un 2% el 2017

L'acord entre PSC i PP també inclou que els populars donin suport al Compte General de 2015

Ajuntament de Lleida
L'equip de govern de la Paeria ha accedit finalment a rebaixar l'IBI a Lleida. (Foto: Arxiu)
L'equip de govern del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb el grup del PP, al qual també s'ha afegit CiU, per rebaixar un 2% l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) l'any 2017. El pacte, que possibilitarà en el Ple municipal d'aquest divendres l'aprovació de les ordenances fiscals de la Paeria per a l'any vinent, també inclou reduir un punt més aquest impost durant l'any 2018. L'equip de govern, que plantejava la congelació de l'IBI, ha cedit finalment a rebaixar-lo de forma lineal, tal com defensaven PP i CiU. L'acord entre PSC i PP també inclou que els populars donin suport al Compte General de 2015, que l'equip de govern tornarà a portar al Ple després que fos rebutjat en la sessió de setembre per tots els grups de l'oposició, exceptuant C's. 

El Ple de l'Ajuntament de Lleida d'aquest divendres podrà aprovar l'expedient d'ordenances fiscals per al 2017 després de l'acord a què han arribat aquest dijous l'equip de govern socialista amb el grup del PP per rebaixar de forma lineal l'IBI un 3% en els dos pròxims anys, en concret un 2% l'any vinent i un mínim de l'1% el 2018. El pacte, al qual posteriorment també s'ha sumat CiU i que previsiblement també comptarà amb el suport de C's, suposarà un estalvi anual per als lleidatans d'1,5 milions d'euros i de 23 euros de mitjana per família a partir d'aquesta reducció del 3%.
 
A banda de la reducció lineal de l'IBI al conjunt d'immobles de la ciutat, l'acord entre populars i socialistes també inclou ampliar les bonificacions de l'IBI del 10% en la propietat de l'habitatge a l'Horta que disposi també de sol rústic i que el 50% dels ingressos familiars provinguin de l'explotació agrària. Així, l'any vinent també podran gaudir d'aquesta rebaixa del 10% els jubilats i les persones que reben alguna pensió per incapacitat que viuen a l'Horta. Altrament, la Paeria establirà un programa d'ajuts al pagament de l'IBI per a persones en situacions especials de vulnerabilitat al qual es podran acollir els ciutadans amb uns ingressos mensuals inferiors a 798 euros, l'equivalent a l'1,5 de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Així mateix, els populars donaran suport a l'aprovació del Compte General de 2015 de la Paeria, que en el darrer Ple municipal no va prosperar per manca de suports per part de l'oposició.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat