Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els alcaldes de Puigverd de Lleida i Almenar deixaran el PSC per unir-se al nou partit de Geli

També fugen de la formació liderada per Àngel Ros, els regidors Joan Valldaura, Jaume Ramon i Manuel Medrano o l'exdirigent Jordina Freixanet

Àngel Ros,Marina Geli,
Àngel Ros i Marina Geli. (Foto: ARA)
L’alcalde d’Almenar, Pascual Izquierdo, i el de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch, han decidit deixat el PSC per formar part del nou corrent socialista Moviment Catalunya, impulsat per Marina Geli, Antoni Castells, Joaquim Nadal i Montserrat Tura, que es presentarà el pròxim dia 30.


També fugen de la formació liderada per Àngel Ros, l’exalcalde i actual portaveu del PSC de Cervera, Joan Valldaura, els edils de Tàrrega Jaume Ramon i Manuel Medrano i la que va ser integrant de l’Executiva del partit fins a l’últim congrés Jordina Freixanet. La falta d’acord amb la línia ideològica del partit ha estat el motiu principal pel qual els alcaldes d’Almenar i de Puigverd s’han desmarcat de l’actual PSC. L’alcalde d’Almenar, Pascual Izquierdo, explica que ja feia més d’un any que no estava en concordança amb el partit socialista i assegura que no deixarà de ser socialista, però sí que defensarà el sobiranisme. També va admetre que al partit li costarà fer llistes perquè la direcció no els representa.
 
En la mateixa línia va actuar Freixenet, que assegura que fins a l’últim moment han intentat seguir al PSC, però “que s’han sentit molt allunyats de l’actual direcció”, i no només pel tema nacional, sinó també per una qüestió de regeneració política.
 
El nou partit liderat per Marina Geli es fusionarà amb Nova Esquerra Catalana, el partit liderat per Ernest Maragall, la qual cosa obligarà a trencar el carnet del PSC. Cal destacar que Nova Esquerra té enllestit un pacte amb ERC per a les pròximes municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat