Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Llum verda a la nova ordenança de venda no sedentària de la ciutat de Lleida 

El tinent d'alcalde Rafel Peris destaca "la participació i ampli consens" dels venedors ambulants amb presència a la capital del Segrià

Camps Elisis, Rumm, festival gastronòmic, visitants
Visitants del Rumm Festival. (Foto: Arxiu)
L'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda a l'aprovació de l'ordenança municipal de la venda no sedentària que s'elevarà en el pròxim Ple per a la seva aprovació definitiva. Segons el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, la nova ordenança "dota de major seguretat jurídica els paradistes i dóna més eines a l'administració perquè l'activitat es pugui desenvolupar correcta i ordenadament". Així mateix, també regula les promocions al carrer i noves formes de comercialització com ara els food trucks. Cal recordar que la nova ordenança es va aprovar inicialment l'estiu passat i que en aquests darrers mesos s'han valorat les al·legacions presentades per diverses entitats. 

 

Rafel Peris ha destacat que la nova ordenança de regulació de mercats té l'objectiu "d'ordenar i regular" les diferents tipologies de llicències per a la venda no sedentària a la ciutat i ha estat elaborada amb "la participació i un ampli consens" de les associacions de venedors ambulants amb presència a Lleida. Peris ha indicat que la importància de l'ordenança rau en el fet que "dota de major seguretat jurídica els paradistes i dóna més eines a l'administració perquè l'activitat es pugui desenvolupar correcta i ordenadament".

Les principals modificacions respecte a l'anterior ordenança fiscal, que datava de l'any 1992, són, d'una banda, donar major seguretat jurídica als paradistes en regular el període de concessions de les parades en quinze anys -sense detriment de les inspeccions i controls anuals pertinents. En segon lloc, ordena de manera "clara" els traspassos de parades i regula les noves concessions per concurrència competitiva. "Totes aquestes novetats van encaminades a dinamitzar encara més els mercats ambulants de la ciutat", segons ha remarcat tinent d'alcalde i responsable de Comerç a l'Ajuntament de Lleida.

Finalment, Peris ha destacat, a més, que l'ordenança és "ambiciosa" perquè "no només regula la venda no sedentària pròpiament dita, sinó que ordena també qualsevol activitat de venda o comercial a nivell de carrer". En aquest sentit, s'inclouen les promocions al carrer o noves formes de comercialització com ara els food trucks.

Altrament, s'ha donat el vistiplau a la signatura de convenis de col·laboració amb les associacions de comerciants de la ciutat de Lleida per tal de bonificar les seves actuacions de dinamització a l'espai públic. A més, per primera vegada es porta a terme la convocatòria per a la concessió de microcrèdits amb l'objectiu d'afavorir l'autoocupació i la creació i ampliació d'empreses promogudes per persones de més de 50 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat