Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria arriba a un acord per a la cessió d'ús de l'església de Sant Ruf

El Consell Municipal de Patrimoni de Lleida insta la Generalitat a reconsiderar la qualificació de Bé Cultural d'Interès Nacional

Consell Municipal de Patrimoni, Ajuntament de Lleida,
Diversos experts en aquesta matèria formen part del Consell Municipal de Patrimoni de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
En la primera reunió del Consell Municipal de Patrimoni s’han definit els principals objectius d’aquest ens i, a més, s’ha analitzat el tema de l’església de Sant Ruf, en el qual, com ha explicat l’alcalde, hi ha novetats: “Hem parlat amb la propietat i hem arribat a un principi d’acord per fer una cessió d’ús que permetria tirar endavant accions de conservació patrimonial, on també demanarem la col·laboració d’altres administracions. Alhora, instarem la Generalitat a reconsiderar que Sant Ruf tingui la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional ”.

La Paeria considera, però, prioritària la millora de les muralles de la ciutat, situades sobretot al turó de la Seu Vella i, també, al turó de Gardeny, i realitzarà un Pla de muralles de Lleida per abordar la seva restauració integral. L’elevat cost d’aquesta actuació farà necessari el suport d’altres administracions, l’Estat i la Generalitat, amb qui es plantejarà establir un conveni que es canalitzarà a través del Consorci del Turó de la Seu Vella. És un dels acords que s’ha assolit avui en la sessió constitutiva del Consell Municipal de Patrimoni, que ha presidit el paer en cap.

També s’ha informat de la revisió que s’està portant a terme del catàleg de béns protegits, un document que s’ampliarà des del punt de vista d’atorgar una major protecció i d’incloure nous elements en el catàleg. Pel que fa al call jueu, s’ha informat de l’estat dels treballs, de les excavacions portades a terme i de les restes que han aparegut, així com de l’adaptació  del projecte que ha calgut realitzar amb motiu dels vestigis localitzats. A finals d’any estaran acabades les obres, una actuació que es presentarà sobre el terreny als integrants del Consell de Patrimoni en una visita que s’organitzarà properament.

En l’àmbit del patrimoni immaterial, s’ha acceptat la proposta d’incorporar com a patrimoni de la ciutat espais literaris i de llegenda que contribueixen a definir rutes d’interès i relats sobre Lleida. A més, s’ha informat sobre la propera creació d’un nou segell del patrimoni de Lleida, amb el qual es destacaran els elements que en formen part, incloent-hi aquells que han desaparegut o que no són visibles. Amb aquesta incorporació es permetrà donar compliment a l’acord de Ple pel qual es preveu actualitzar el Pla de senyalització que haurà de tenir present el patrimoni desaparegut i intangible.

Pel que fa al litigi sobre l’art de Sixena present al MNAC i al Museu de Lleida, el Consell de Patrimoni de Lleida ha donat ple suport a aquests museus i a les vies jurídiques que la Generalitat està seguint: “Considerem desproporcionat el plantejament d’anar per la via penal tal com proposa el jutjat d’Osca i, per tant, cal mantenir el discurs de la defensa dels béns per la via jurídica i, evidentment, per la del diàleg”, ha assegurat l’alcalde.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat