Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Creix la crispació en l'entorn del Lleida Esportiu

La Penya Rudes Lleida respon a les declaracions del president del club, Albert Esteve, que dimarts va denunciar insults i amenaces dels penyistes

Rudes Lleida, Lleida Esportiu, Camp d'Esports,
Els Rudes Lleida, animant l'equip blau durant el passat play-off d'ascens. (Foto: Amics del Lleida)
La guerra oberta entre les penyes d'animació del Lleida Esportiu i la directiva del club continua viva encara amb més intensitat. La roda de premsa oferta aquest dimarts pel president de l'entitat, Albert Esteve, no va servir per apaivagar els ànims, ans al contrari. El màxim dirigent del club va carregar contra alguns aficionats i, en especial, contra els grups d'animació, als quals va acusar de comportaments incívics: insults, amenaces i actes vandàlics dins i fora del Camp d'Esports. La rèplica per part d'una de les penyes més nombroses, Rudes Lleida, no ha trigat en arribar. El grup d'animació ha publicat a les seves xarxes socials un comunicat en què ha titllat d'irreconciliable la seva relació amb l'actual directiva. El conflicte s'ha traslladat a les xarxes socials, que des de fa mesos evidencien el divorci existent en l'entorn del club, ja no només entre directius i penyistes, sinó també entre els propis aficionats.

En el marc de la presentació de Servisecuritas com a nou patrocinador del club per a les pròximes dues campanyes, Albert Esteve va avisar que el club denegarà el dret d'admissió a l'estadi als aficionats que considerin incívics, siguin o no abonats. "Hem demanat un informe als Mossos d'Esquadra sobre el que va ocórrer diumenge", va dir en referència als càntics i insults que van rebre de la graderia del gol nord durant el matx contra el Villarreal B. El president del Lleida Esportiu va assegurar que han patit diversos actes vandàlics durant els darrers anys, com pintades a l'estadi o desperfectes en els vehicles particulars dels dirigents. "Això s'hauria hagut de tallar abans, ja fa anys, com molta gent ens va recomanar", assegurà Esteve, que va qualificar de dantesc el comportament d'un sector del gol nord envers membres del club, jugadors rivals i, fins i tot, l'alcalde de Lleida.

Albert Esteve, que va afirmar que sempre han donat a les penyes totes les facilitats possibles, va informar als diferents grups d'animació que hauran d'identificar-se formalment per tal de ser reconeguts oficialment com a penyes. "Com a penya tenen drets però també deures. Mentre no ens portin la constitució i un llistat actualitzat de tots els penyistes, no reconeixerem les penyes". "Tots els drets que tenien els han perdut", va sentenciar després de recalcar que "les penyes no poden ser un problema, han de ser la solució".

Per la seva banda, Rudes Lleida ha desmentit en el seu comunicat moltes de les acusacions vessades per Esteve. "I en el cas de ser certs, els actes que pugui portar a terme un individu a títol personal no poden ser adjudicats a un col·lectiu o grup per defecte", ha afegit la penya d'animació. Rudes Lleida defineix la polèmica roda de premsa com "Un president d'un club carregant amb rancúnia, amb esperit venjatiu i mala fe contra tot el col·lectiu de penyes del propi club, criminalitzant-les i assenyalant persones concretes, amb noms i cognoms públicament". "Estem indignats, com mai abans ho havíem estat, i no pensem quedar-nos de braços creuats", assegura el col·lectiu en el comunicat. A més, ha anunciat que "mentre continuï aquesta directiva, Rudes Lleida no presentarà cap mena d'estatuts per ser penya oficial del Lleida Esportiu". El motiu és "el coneixement i el temor que això fos utilitzat per la directiva en benefici propi per poder assenyalar i menystenir persones concretes pel fet de ser crítiques amb la seva gestió o actitud".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat