Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La CUP portarà al relator de les Nacions Unides l'escrit que Ros va dedicar a l'exalcalde franquista Víctor Hellín

Considera que el paer en cap “descontextualitza” el personatge i que l'article és una “banalització del feixisme”

CUP, nomenclàtor, dictadura, alcalde Sangenís, franquisme
La CUP demana la retirada del nomenclàtor d'alcaldes i polítics relacionats amb la dictadura. (Foto: CUP)
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) emprendrà accions perquè el consistori lleidatà no faci cap lloança a figures vinculades al franquisme. Ho fa després de manifestar el seu rebuig a l’escrit que el paer en cap, Àngel Ros va dedicar, el passat 3 de novembre, en memòria de Víctor Hellín, alcalde de Lleida entre els anys 1943 i 1952, durant el règim franquista.


La CUP exposa que, en el panegíric, el paer en cap “descontextualitza” el personatge. Considera que la carta de Ros, juntament amb les esqueles sufragades amb fons públic, són un “acte de banalització del feixisme” que pren especial rellevància per provenir de l’alcalde de Lleida, com a màxim representant democràtic de la ciutat, i que “menysté totalment les víctimes del franquisme, infringint les lleis de memòria històrica vigents a l’Estat espanyol”.

El grup afirma que portarà el cas a disposició del relator especial de les Nacions Unides per la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició, Pablo de Greiff (amb còpia al Memorial Democràtic de la Generalitat), perquè s’inclogui en l’informe corresponent i se’n derivin les recomanacions pertinents.

A més, torna a reclamar a la Paeria la retirada del nomenclàtor de tots els noms d’alcaldes i polítics relacionats amb la dictadura.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat