Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL finança amb el 0,7% dotze projectes de cooperació al desenvolupament

La majoria, liderats per professors de la Universitat, es desenvolupen a Àfrica i Amèrica Llatina

UdL,oftalmologia,Senegal
La UdL lidera un projecte oftalmològic al Senegal des de fa tres anys. (Foto: J. Ribera)
Brasil, Perú, Guatemala, Togo, Senegal, Camerun, Gàmbia, Burkina Faso i Kirguizistan són els indrets on es duran a terme els dotze projectes de cooperació al desenvolupament que l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament (OCDE) de la UdL finança enguany amb 50.000 euros. Els diners provenen del 0,7% de part dels ingressos propis de la Universitat i de l'aportació voluntària en nòmines i matrícules de l'estudiantat i personal de la Universitat de Lleida adherit a la campanya “Dóna el teu 0’7”.


A més, l'OCDE també ha repartit 9.600 euros en setze ajudes per a mobilitat solidària, ja sigui per fer estades integrades en la formació reglada de la UdL o per iniciar accions de cooperació internacional a diferents països d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.
 
Quant als projectes, coordinats per personal de la Universitat de Lleida, sis es desenvoluparan a Àfrica, quatre, a Amèrica Llatina, i un, a Àsia. Tenen a veure amb l'agricultura, la ramaderia, l'educació, la salut i l'arquitectura.
 
Així, a Gàmbia, està previst posar en marxa una cooperativa agrícola, a Brasil un hort comunitari i un viver de plàntules i a Guatemala es durà a terme un projecte de ramaderia local.
 
Pel que fa als projectes relacionats amb la salut, es continuarà treballant en l'enfortiment del sistema universitari oftalmològic del Senegal, es formaran fisioterapeutes a Gàmbia i es portarà una ambulància amb material sanitari a Kirguizistan.
 
En l'àmbit educatiu, els projectes són quatre: una mediateca-bus itinerant per a escoles rurals a Togo, cursos sobre plurilingüisme i educació al desenvolupament a Perú, un projecte de formació de docents entre la UdL i la Universitat de Yaoundé I (Camerun) i la implementació d'un sistema d'intervenció terapèutic per a víctimes de violència familiar al Centre de Teràpia Familiar Llibertat de Cajamarca, al Perú. Per altra banda, a Burkina Faso es preveu construir un refugi d'emergència earthbag per a un centre mèdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat