Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La façana de la Paeria s’il·lumina amb llum de color rosa amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i en el que va d'any a Catalunya s'han diagnosticat un total de 4.687 nous casos

La Paeria, Ajuntament de Lleida, Dia del Càncer de Mama
Imatge de l'Ajuntament de Lleida il·luminat de rosa. (Foto: Arxiu)
El càncer de mama és el més freqüent entre les dones. Enguany a Catalunya s'han diagnosticat un total de 4.687 nous casos de dones amb càncer de mama, sent el més diagnosticat en les dones i representant també el 28% de tots els tumors malignes. La taxa de mortalitat de càncer de mama a Catalunya és de 12,1 defuncions per cada 100.000 dones. Durant el 2016 s'han registrat un total de 982 defuncions. S'ha de remarcar, però, que la mortalitat per aquest tumor disminueix des de 1994 a un ritme del 2,6% cada any. Aquesta evolució favorable és fruit de les millores terapèutiques i dels programes de detecció precoç implementats al nostre país. La taxa de mortalitat a Catalunya és més baixa que a la resta de països europeus.

Cada any, el 19 d'octubre, se celebra el Dia contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en lluita contra el càncer de mama. Segons l'Associació Espanyola contra el Càncer, cada any 25.000 persones són diagnosticades de càncer de mama a Espanya. Gairebé totes són dones. És una malaltia greu, però es pot curar amb una detecció precoç. Davant d'aquesta situació és molt important la investigació en aquest camp.

Lleida també se solidaritza amb aquesta malaltia i és per això que la façana de la Paeria es tenyirà avui de rosa per sumar-se a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La façana que dóna a l'avinguda Blondel s'il·luminarà aquest vespre, a partir de les 19.30 hores amb el color rosa que identifica la lluita contra aquesta malaltia.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat