Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ERC-Avancem proposa reduir l'IBI un 3% per a tothom i un 17% a entitats culturals

El grup del Comú també se suma a la reducció de l'Impost sobre Béns i Immobles, un 6% per a les ordenances fiscals de 2017

ERC-Avancem, Carles Vega, Núria Marín
Imatge de la roda de premsa d'ERC aquest dimecres sobre les ordenances fiscals. (Foto: ERC-Avancem)
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha presentat aquest dimecres les seves esmenes a les ordenances fiscals de 2017 de l'Ajuntament de Lleida. Una de les principals propostes és rebaixar un 3% l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana i compensar la pèrdua d'ingressos que suposaria per a les arques municipals augmentant fins a un màxim del 10% l'IBI d'immobles urbans no residencials. El grup municipal també proposa reduir un 17% l'IBI als establiments culturals per fomentar la cultura i compensar el 21% d'IVA cultural i fer un reglament que permeti aplicar un recàrrec del 50% a l'IBI dels habitatges desocupats que afecti propietats de cinc o més pisos.

El president del grup, Carles Vega, ha afegit que "és possible fer-ho, només cal esprémer al màxim la Llei d'hisendes locals, que permet fer pagar més a grans edificis no residencials, com fan a la majoria de grans ciutats".

D'altra banda, el Comú de Lleida també proposa reduir l'import de l'IBI a la ciutat, en aquest cas un 6%. Segons el grup, els ingressos que es deixarien de percebre amb aquesta rebaixa es podrien compensar amb un increment de l'impost als edificis no residencials de més valor. Amb aquesta darrera mesura asseguren que incrementaria en 2,8 milions d'euros la recaptació, que compensaria els 2,5 que es deixarien de percebre per la rebaixa del 6%. També proposen la congelació de l'IBI rústic.

Ambdós grups municipals s'uneixen, doncs, a la reducció de l'Impost sobre Béns Immobles com ho fan els grups municipals de la Crida i CiU, mentre que l'equip de govern de la Paeria assegura que l'actual projecte d'ordenances fiscals municipal congela l'IBI, manté les mesures correctores per reduir l'impacte en les rendes més vulnerables i manté els serveis. "Cap administració fa propostes de rebaixa de càrregues impositives. A Lleida no han augmentat, s'han congelat i, el que més important, s'han continuat oferint serveis: no hi ha hagut cap retallada de serveis ni cap pas enrere en conquestes socials, ni n'hi haurà", remarca la primera tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, en resposta a les declaracions del grup municipal de CiU del passat dilluns.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat