Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius no aprovarà les ordenances fiscals de la Paeria si no es rebaixa l'IBI de Lleida

Fa una crida a tots els grups municipals per aconseguir que al 2017 l'impost baixi "per primera vegada des que Àngel Ros és alcalde"

Ajuntament de Lleida, La Paeria, Convergència i Unió, Toni Postius
El president del grup municipal de Convergència i Unió, Toni Postius. (Foto: Arxiu)
El president del grup municipal de Convergència i Unió, Toni Postius, ha fet una crida aquest matí a tots els grups municipals de la Paeria per aconseguir que al 2017 l'IBI baixi a Lleida "per primera vegada des que Ros és alcalde". Postius planteja una rebaixa lineal del 5% per a tots els propietaris de pisos de la ciutat; una bonificació de l'IBI de l'Horta del 10% com preveu la llei; una tarifa plana de la zona blava per a autònoms. i bonificacions de l'IBI per a les entitats sense afany de lucre.

“En els catorze anys que Àngel Ros porta exercint de paer en cap, a Lleida no ha plantejat mai cap rebaixa de l’IBI, i per aquest motiu negociarem amb tots els grups polítics de la Paeria sense cap afany de protagonisme i amb l’únic objectiu d’aconseguir consens per poder corregir una situació injusta per als lleidatans i les lleidatanes”, ha afirmat. 
 
Postius, que avui ha presentat les seves propostes pel que fa a les ordenances fiscals, ha subratllat que “resulta incomprensible que continuem pagant el mateix IBI que fa anys quan a Lleida la valoració cadastral ha baixat més d’un 40% en els darrers anys i el preu del sòl urbà també ho ha fet en un 84%”.
 
Pels convergents, aquesta proposta suposaria una reducció dels ingressos de la Paeria entre 2,5 i 3 milions d’euros, que sumats a la resta de propostes arribarien a un màxim de 5 milions d’euros, una xifra “assumible” si l’equip de govern socialista “deixa de gestionar estirant més el braç que la màniga”, confessen.
 
En aquest sentit, Postius ha manifestat que el seu vistiplau a les ordenances fiscals passa indefectiblement per una rebaixa de l’IBI, perquè “no pot ser que Lleida segueixi jugant a la Champions dels impostos i a la Segona Divisió dels serveis”, conclou.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat