Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els estudiants estrangers de la Universitat de Lleida tindran una 'app' per trucar gratuïtament al 112

Mitjançant un conveni entre el Departament d'Interior i Telefònica, es facilitarà l'aplicació multilingüe per millorar la seguretat dels nouvinguts

Jordi Jané, Roberto Fernández, Kim Faura
Els signants del conveni. (Foto: Universitat de Lleida)
El Departament d’Interior, la Universitat de Lleida (UdL) i Telefònica han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per facilitar la distribució d'una l’aplicació mòbil per a telèfons intel·ligents que permet un millor accés al telèfon d’emergències 112 de Catalunya a l'estudiantat i professorat dels programes internacionals de la UdL, a més de personal d’administració i serveis estrangers i que no parlen català, castellà, anglès, francès o alemany. 

Mitjançant aquest acord, Telefònica es compromet a proveir de manera gratuïta la Universitat de Lleida i el CAT112 amb l’aplicació multilingüe desenvolupada, mentre que la Universitat facilitarà la distribució d’aquesta app gratuïtament als membres de la comunitat universitària estrangera (estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis) que visiten la UdL en el marc dels programes internacionals, així com fer-ne difusió i promoure’n la utilització. Per la seva banda, el CAT112 garanteix que tractarà adequadament els avisos que rebi als seus centres de gestió i iniciarà els protocols establerts per donar-hi resposta.

Amb aquesta app, la UdL vol millorar la seguretat de les persones estrangeres que visiten o resideixen a Catalunya, que utilitzen els serveis de la Universitat i que puguin patir una emergència. Anualment, la UdL rep al voltant de 400 persones estrangeres entre alumnes (uns 350) i personal docent i investigador (prop de 50). 

Han signat el conveni el conseller d’Interior, Jordi Jané, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, els quals han estat acompanyats del director del CAT112, Federic Adan.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat