Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Pla local per a la infància 2014-2018 fomenta la participació dels infants i promou el treball amb les famílies

El document defineix 147 accions a desenvolupar fins al 2018 per donar més protagonisme a nens i joves

Pla local per a la infància,La Paeria,
Presentació del Pla local per a la infància 2014-2018. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L'Ajuntament de Lleida ha presentat el Pla local per a la infància de Lleida 2014-2018, que estableix 147 accions específiques a dur a terme en els pròxims anys amb l'objectiu de contribuir a un desenvolupament global dels infants des dels diferents àmbits com ara l'educatiu, cultural, espiritual, solidari o social, entre d'altres, així com per minimitzar les situacions de risc que afectin els més joves.

El Pla per a la infància 2014-2018 proposa la realització d’un total de 150 accions que s’emmarquen en sis eixos de treball o línies estratègiques: participació, promoció de la infància, promoció i suport a les famílies amb infants, atenció i protecció a la infància en risc, espais públics i mobilitat segura i coordinació, seguiment i avaluació.

El paer en cap, Àngel Ros, ha explicat que el Pla local per a la infància 2014-2018 “orienta les polítiques d’infància municipal cap a un desenvolupament integral dels infants en totes les dimensions de la persona minimitzant, alhora, les possibles situacions de risc” i demostra, una vegada més, “el compromís i l’acció municipal envers la infància a la ciutat de Lleida”. El document vol fer protagonistes als infants, donant-los veu perquè puguin fer les seves aportacions per definir la Lleida que volen.

El regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, ha destacat que “el benestar de la infància és l’indicador més segur d’una societat sana, democràtica i de bon govern”. En aquest sentit, el responsable d’educació de la Paeria ha assegurat que “Lleida és una ciutat amable per als infants, excel·lent per viure en família per la gran qualitat dels seus serveis, educació, serveis sanitaris i esport base”.

La responsable de Benestar Social, Montse Mínguez, ha explicat que a la ciutat de Lleida hi ha 55.000 famílies i que, d’aquestes, aproximadament un 20% són ateses en algun moment pels serveis socials d’atenció primària, una dada en la qual, segons Mínguez, s’està treballant per aconseguir un desenvolupament educatiu normalitzat per a tots els nens i nenes de Lleida.

Lleida, ciutat educadora i ciutat amiga de la infància

Cal recordar que Lleida ha renovat recentment el distintiu “Ciutat Amiga de la Infància”, un reconeixement que atorga l’Unicef a aquelles ciutats amb reconeguda trajectòria en la defensa i promoció dels nens i nenes. Només disset ciutats d’arreu de l’Estat espanyol han renovat aquesta distinció, i només tres són ciutats grans: Barcelona, Palència i Lleida. La capital del Segrià compta amb més de 25.000 nens i joves de 0 a 17 anys, la qual cosa suposa més del 18% del total d'habitants.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat