Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les JERC-Ponent tornen a penjar l’estelada i la Guàrdia Urbana la torna a despenjar

Els joves republicans han desplegat una estelada gegant des del turó de la Seu Vella per reivindicar que el 12 d'octubre no és la festa del “país que volem”.

JERC, Guàrdia Urbana, estelada, Seu Vella
La Guàrdia Urbana ha despenjat l’estelada penjada per les JERC. (Foto: JERC)
Les Joventus d'Esquerra Republicana de Catalunya a Ponent, per onzè any consecutiu, han penjat una estelada gegant des del turó de la Seu Vella per posar de manifest que aquesta no és la festa dels catalans. El portaveu de les JERC-Ponent, Kevin Domínguez, ha manifestat, a més, que el 12 d'octubre “no només és la festa d'un país que no ens el sentim nostre, sinó la commemoració de genocidis, processos d'esclavitud i explotació i tortura i, per tant, rebutgem totalment la seva festivitat en reconeixement de les víctimes de la colonització castellana al continent americà. Tanmateix, també refusem el significat actual, que ens recorda aquell temps on les llibertats tenien un preu i on les vides de la bona gent no valien res”.

Les JERC-Ponent s’han trobat que a les 12.02 hores la Guàrdia Urbana procedia a despenjar l’estelada per encàrrec de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat