Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La PAH de Lleida reclama a la Paeria una solució al desnonament d'una dona i la seva filla

Una trentena de membres s'han mobilitzat aquest matí i han protagonitzat moments de tensió quan demanaven parlar amb l'alcalde

PAH Lleida, desnonament,
La Sandra serà desnonada dijous del pis de lloguer on viu amb la seva filla de 10 anys. (Foto: Gerard Martínez)
Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida s'han manifestat aquest dimarts al matí per reclamar als serveis socials una solució pel cas de la Sandra, una dona nigeriana que serà desnonada dijous del pis de lloguer on viu amb la seva filla de 10 anys "per no poder pagar". Segon expliquen membres de la PAH, la Sandra fa tretze anys que treballa a Espanya, tres d'ells a Lleida, però fa mesos que no treballa, ha perdut la nacionalitat i, "segons l'assistència social, és com si no existís", asseguren.

La Sandra ha explicat als mitjans de comunicació que la seva situació és difícil, està cansada i confusa perquè no li donen solucions i no sap on anar. El regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, amb qui s'han reunit posteriorment, confessa que se li ha ofert allotjament a ella i a la seva filla al Centre de la Dona Samaritana com una mesura temporal i més endavant es valorarà si podrà aconseguir un treball o un pis de lloguer social.

Els trenta membres de la PAH que s'han manifestat avui des de la plaça Sant Joan la plaça Paeria asseguren que han exigit parlar amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, però que aquest no hi ha accedit. Lamenten que fa dies que demanen ajuda a "tota la Paeria" però que "ningú no fa res".

Els concentrats han volgut entrar a la Paeria i s'han viscut moments de tensió amb la Guàrdia Urbana de Lleida, que els ho ha impedit.

Els manifestants valoren positivament aquesta mesura temporal però temen que la Paeria s'acabi oblidant de la Sandra quan la deixin al Centre de la Dona Samaritana. Tanmateix, asseguren que volen una solució "real" i tornaran a concentrar-se.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat