Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Festival de Sitges torna a obrir les seves portes al talent de Lleida

Els lleidatans José Mellinas i Teresa Porqueras tornen al Festival amb nous projectes: el primer, com a membre del Jurat Jove i la segona, per presentar el seu primer llibre

Festival de Cinema de Sitges 2016
Cartell de Sitges 2016. (Imatge: Festival de Cinema de Sitges)
El Festival Internacional de Cinema Fantastic de Catalunya donava aquest divendres el seu tret de sortida a la que ja és la seva 49a edició. Una jornada carregada de grans projeccions, com la de A monster calls, el nou film del J. A. Bayona, o Train to Busan, de Yeon Sang-ho, i acabant amb el també últim treball de Nacho Vigalondo, Colossal. Durant la gala d'inauguració hem pogut veure alguns rostres coneguts com el del mític actor Max Von Sydow, famós per la seva interpretació en pel·lícules com The Exorcist o Det sjunde inseglet i en altres produccions mes recents com Star Wars: The Force Awakens o Game of Thrones, que va rebre el Premi Honorífic a tota la seva carrera. També van passar per allí els directors Miguel Ángel Vivas i Borja Cobeaga, que al costat dels seus respectius equips van presentar el film Inside i el curtmetratge En tu cabeza. Parte 2: Milagros y Remedios


Un any més, Lleida troba el seu lloc entre el millor del gènere fantàstic. I és que el Festival torna a rebre amb els braços oberts José Mellinas i Teresa Porqueras. El primer, actor, director i ara també membre del Jurat Jove del certamen. I la segona, reportera i escriptora de misteris de temàtica paranormal, que presenta llibre. Amdós, originaris de la capital del Segriá, es tornen a trobar a Sitges per viure una nova experiència en les seves carreres. Cap dels dos és nou en el Festival. Mellinas no se'n perd ni una sola edició des de 2009. "La primera pel·lícula que vaig veure va ser REC 2 en la inauguració del Festival. I aquell mateix dia vaig acudir a una reposició de The Clockwork Orange al costat de Malcolm McDowell, a qui vaig demanar que cantés Singing in the Rain davant del públic, petició a la qual va accedir. És, sens dubte, un dels records més bonics que conservo d'aquella primera vegada en el Festival”. Per la seva banda, Porqueras també porta diversos anys donant a conèixer el seu treball en el marc del Festival. “Es tracta de 'Croniques de Misteris', una sèrie de reportatges de temàtica misteriosa que poden veure's a RAC105 TV, dins del programa Misteris, que dirigeix Sebastià d’Arbó”. 
 
No obstant això, aquest és un any diferent per als dos. En el cas de Mellinas, la seva relació amb el Festival canvia totalment. "Es tracta d'una cosa molt bonica perquè pots veure el Festival des d'un altre punt de vista. He vingut com a espectador, també com a periodista, i aquest any com a membre del Jurat Jove. Es una responsabilitat bastant gran perquè has de premiar dues pel·lícules i aquests premis ajudaran a la seva distribució al mercat europeu i espanyol. Ho estic gaudint molt. És molt bonic. He lluitat per això i és un somni fet realitat". En parlar amb Porqueras, de seguida ens adonem de l'entusiasme amb el qual acudeix aquest any al Festival per presentar el seu primer llibre, Cara a cara con Satanás. "Aquest és el nostre quart any i estem contentíssims de poder presentar el llibre. Hi narro molts secrets que he anat reunint durant un any d'entrevistes i entre els quals hi ha un cas verídic de Lleida. Es tracta d'un cas increïble d'exorcisme en el qual em vaig entrevistar amb una posseïda. Tinc moltes ganes que pugueu llegir-ho perquè us posarà els pèls de punta", ens explica Teresa entre riures. D'aquesta manera, la reportera lleidatana disposarà d'un lloc doble en el Festival. Primer, per presentar "Croniques de Misteris",durant el proper diumenge 9 a les 11.00 hores i uns dies després, per donar a conèixer el seu primer llibre, el dijous 11 a les 16.00 hores. Tot això, a l'espai Brigadoon del Festival.
 
La 49a edició del Festival de Sitges prosseguirà la seva marxa fins al diumenge 16 d'octubre, temps durant el qual podrem veure una enorme selecció del millor i més recent cinema fantàstic i de terror.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat