Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria defensa que els radars "no són eines recaptatòries", sinó serveis de seguretat

La concessionària manté que els límits de velocitat van ser pactats sense consens

radars
Un dels radars de control de velocitat instal·lats a Lleida, davant de l'Hospital de Santa Maria, a l'avinguda Rovira Roure. (Foto: Arxiu)
Continua la disputa dels radars. L'Ajuntament de Lleida remarca que els dispositius foto-vermell i els radars "no són eines recaptatòries, sinó que estan al servei de la millora de la seguretat". Asseguren que les xifres de sinistralitat s'han reduït "significativament" en els darrers dos anys. Tot i que la concessionària reclama prop d'1 milió d'euros a l'Ajuntament pels milers de multes no imposades a conductors que anaven a més de 50 km/h –límit que marca la llei en vies urbanes– arran que la Paeria establís a 65 km/h la velocitat mínima per tramitar-les. En aquest sentit, UTE Mobilitat ha presentat davant del jutjat contenciós de Lleida la notificació prèvia a la interposició d'un recurs on demana la indemnització i assegura que el govern de la Paeria va decidir el límit de velocitat sense cap consens.

Segons la Paeria, amb aquesta mesura els accidents amb ferits han baixat un 35,29%, els accidents amb ferits greus un 40% i els atropellaments ho han fet en un 21,53%. Amb aquesta perspectiva, asseguren que "cal entendre el criteri d'aplicar un marge de tolerància i fixar el límit de velocitat a partir del qual es comença a sancionar en 65 km/h, criteri que se segueix en molts municipis". Criteri que no hauria consultat ni pactat prèviament amb la concessionària, o així ho afirma la mateixa.

Així doncs, el consistori creu que l'evolució a la baixa del nombre de sancions imposades i que reclama la UTE "es deu a l'adaptació dels hàbits dels conductors a circular a una velocitat més moderada per l'efecte dissuasiu de les sancions".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat